Rudolf és Dzsudzsák nem játszik a kazahok ellen

2014. June 6. Friday in Hírek, Magyar válogatott

Rudolf Gergely és Dzsudzsák Balázs sem játszik szombaton a magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztán elleni barátságos mérkőzésén.

 

Pintér Attila szövetségi kapitány a telki edzőtáborban tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a győri csatárra vírusfertőzés miatt nem számíthat, míg a Dinamo Moszkva szélsőjét – ahogy Stieber Zoltánt is – klubja kérésére engedte el pihenni, mivel ő a jövő héten már megkezdi a felkészülést együttesével a következő szezonra. Hozzátette, így is köszönettel tartozik mind a játékosoknak, mind klubjaiknak, mert egyrészt Stieber és Dzsudzsák is szabadságát feláldozva állt a válogatott rendelkezésére, másrészt klubjaik annak ellenére engedték el őket a mérkőzésekre, hogy azokat nem hivatalos FIFA-játéknapokon rendezik.

“Kalmár Zsoltra nekünk is szükségünk lesz a szeptemberi Eb-selejtezőkön, és szerintem az albánok és kazahok elleni meccs ellenére ki tudja majd pihenni magát a júliusi U19-es Európa-bajnokságig – indokolta az MTI kérdésére Pintér, hogy a korosztályos csapatot irányító szakvezető kérése ellenére behívta keretébe a győri játékost. – Mészöly Gézának kész csapata van az Eb-re, míg nekünk csak formálódó, ezért is volt szükségünk Kalmár játékára.”

A szakvezető arról is beszélt, hogy a biztos hiányzókon kívül kisebb sérülések miatt még kérdéses Lovrencsics Gergő, Korhut Mihály és Lipták Zoltán játéka. Hangsúlyozta, mindegy milyen kezdőcsapat fut ki a pályára, minden esetben nyerni szeretne a válogatottal.

“Játékerejében és stílusában a kazah csapat hasonló az albánhoz, de azért nagyobb játékosság jellemzi” – mondta Pintér Attila. Hozzátette, szeretnék kiszolgálni a közönséget, de ennyi sérülést még egy kiemelkedő válogatott is megérezne. Mint utalt rá, egy csapatra való játékosra nem számíthat különböző okok miatt.

Az albánok ellen 1-0-ra megnyert összecsapás után a médiában megjelent kritikákra úgy reagált, hogy a látványos játékhoz két csapat kell, az ellenfél betömörülő védekezése miatt azonban erre nem igazán volt lehetőség. Kiemelte, csapata a védekezést kiválóan megoldotta, az albánoknak helyzetük sem volt. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a támadásépítésben akadtak hibák. Ezek között említette, hogy túl sokszor ívelték fel a labdát a játékosai, még akkor is, amikor nyilvánvaló volt, hogy nincs meg a kellő terület a csatárok előtt. Ugyancsak negatívumként említette, hogy a passzokba rendre hiba csúszott.

“A hibák ellenére elégedett vagyok, mert a labdavesztések után rögtön visszatámadtunk. Persze a támadásépítésben mindenkinek bátrabban és többet kell részt vennie. Mindenesetre szeretnénk minden Eb-selejtezőt 1-0-ra megnyerni, akkor mindenki elégedett lenne” – mondta Pintér Attila.

A keret összeállítását érő negatív megjegyzéseket úgy kommentálta: előfordulhat olyan helyzet, hogy nem áll rendelkezésére Gera Zoltán, Rudolf Gergely vagy Dzsudzsák Balázs, és neki tudnia kell, hogy ilyen esetben kire számíthat.

A kazahok elleni mérkőzés szombaton 20.30-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban, amelyben ez lesz a válogatott utolsó fellépése, mielőtt megkezdődik a létesítmény újjáépítése. A szövetségi kapitány a stadionnal kapcsolatban számos szép emlékét elevenítette fel, például azt, amikor játékosként a hollandok ellen debütált a válogatottban, vagy amikor két gólt szerzett a spanyolok ellen, de elmondása szerint a kettős rangadókra is szívesen gondol vissza.

sgj \ skt \ sgr \ blz

MTI 2014. június 6., péntek 17:59

Related Articles

Leave a Reply