Multifunkcionális stadion épül Diósgyőrben

2014. June 6. Friday in Egyéb, Hírek

Multifunkcionális stadion épül Diósgyőrben a jelenlegi helyén, a 4,5 milliárd forintos beruházást a központi költségvetésből fedezik – jelentette be pénteken Vígh László kormánybiztos miskolci sajtótájékoztatóján.

 

A 15 ezer fős, szükség esetén 20 ezer férőhelyesre bővíthető létesítmény az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 4-es licencének megfelelően épül, valamennyi ülőhely fedett lesz.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta: a májusi labdarúgó Magyar Kupa-döntőben látni lehetett, hogy a várost “legnagyobb erővel a Diósgyőr mozgatja”. Az új stadion építése egy hosszú, adminisztratív folyamat végére tesz pontot, a “kormány egyértelműen támogatta” ezt a tervet, mert a legnagyobb vidéki szurkolótáborral a DVTK rendelkezik.

Vígh László elmondta: az új stadion tervezése várhatóan már júliusban megkezdődik, a 12-14 hónaposra tervezett kivitelezés pedig a közbeszerzési eljárást követően indulhat meg, várhatóan a jövő év elején.

A kormánybiztos megemlítette azt is, hogy megkezdődött további három stadion rekonstrukciójának előkészítése: a Szombathelyi Haladásé, a Budapest Honvédé és a Videotoné.

biy \ spi \ sgj \ sag

MTI 2014. június 6., péntek 13:23

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply