Jó meccset ígér a Haladás-Újpest

2014. March 30. Sunday in Hírek, OTP Bank Liga

Kabát Péter

A magyar labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának zárómérkőzését Szombathelyen játsszák, ahol a Haladás az Újpestet látja a vendégül. Szinte hihetetlen, de a felek már a 111. egymás elleni csatára készülnek, az eddigi 110. mérkőzés mérlege: 67 Újpest-győzelem, 26 döntetlen és 17 szombathelyi siker, de a gólkülönbség is óriási vendégfölényt mutat, az újpestiek 257, a hazaiak 119 gólt szereztek eddig.

 

A felek az 1936-37-es bajnokságban találkoztak először, Budapesten 7-1-es, Szombathelyen 6-1-es Újpest-siker született. Az utóbbi időben azonban a Haladás mutat jobb formát, a legutóbbi négy egymás elleni mérkőzésen nem szenvedett vereséget, két 1-1-es döntetlen mellett egyszer 1-0-ra, egyszer 2-0-ra győzött. Utoljára 2011. április 26-án nyertek a lilák a vasi megyeszékhelyen, akkor Lázár Bence és Balajti Ádám góljaival 0-2-es végeredmény született.

Az idei négy bajnokin mindkét együttes egy-egy vereséget szenvedett, a Haladás Debrecenben, az Újpest Kispesten kapott ki, és a tabellán mindössze négy pont a különbség a felek között. Azaz egy újpesti sikerrel egyre csökkenne a hátrány, a szombathelyieket viszont doppingolhatja az a tény, hogy ötpontnyira vannak csupán a dobogótól.

Mindkét oldalon egy-egy eltiltott lesz, Halmosi Péter begyűjtötte ötödik sárga lapján, míg Kabát Pétert videofelvétel és játékvezetői jelentés alapján tiltotta el az MLSZ figyelmi bizottsága.

“Ez az Újpest nagyon jó állománnyal rendelkezik, jó formában is van, és nagy lökést adhat az is, hogy talán megoldódnak a klub körüli problémák. Jó mérkőzésre számítok egy stílusos ellenféllel szemben” – nyilatkozta Artner Tamás vezetőedző.

Újpesti kollégája, Nebojsa Vignjevics azt mondta, Halmosi hiánya nem lesz sorsdöntő, ő pedig biztosan végrehajt egy-két változást a csapatában. “Bő kerettel rendelkezem, sok jó játékosom van, így változtathatok. Jó meccset várok” – mondta.

A Haladás győzelmére 1.90 az odds, a döntetlenre 3.50, míg az Újpest sikerére 3.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply