Ismét kapitány lehet Lemerre

2016. July 6. Wednesday in Egyéb, Hírek

Bernard Casoni
Afrikában nem egyedülálló módon keres edzőt Guinea labdarúgó-válogatottja: a nyugat-afrikai állam előbb egy 43 fős listát állította össze, ezt szűkítette 15-re, akik közül kikerülhet majd a következő szövetségi kapitány.

A L’Equipe szerint a poszt egyik nagy esélyese Roger Lemerre lehet, aki pályafutása legnagyobb sikerét az ezredfordulón aratta. Az 1998-as világbajnokságon még csupán Aimé Jacquet segítőjeként asszisztált a francia válogatott világbajnoki címéhez, de két évvel később már vele nyert Európa-bajnokságot az együttes a holland-belga közös rendezésű eseményen.

16 év után ismét közel áll ehhez az eredményhez az együttes, csütörtökön Németország ellen már elődöntőt vív: a franciák rendes játékidős győzelmére a szorzó 2.80, a döntetlenre 3.00, míg a világbajnok sikerére 3.00.

A 75 éves Lemerre számára a környezet sem lenne ismeretlen, hiszen irányította már Tunézia (2002-2008) és Marokkó (2008-2009) nemzeti csapatát is.

Ugyancsak jelöl a kispadra Bernard Casoni, aki utoljára tavaly ült kispadon, akkor a Videoton menesztette néhány hónap sikertelenség után. Jean-Marc Nobilo Benin szövetségi kapitánya volt 2010-ben, Thierry Froger ugyanakkor Togóban dolgozott, csakúgy, mint elődje, Hubert Velud, aki most a kongói TP Mazembe szakvezetője.

A guineai szövetség honlapja szerint a végleges, ismét szűkített listát 72 órán belül állítja össze egy bizottság, döntés pedig július 13-án várható.

A csapat a 2017-as Afrika-kupáról biztosan lemarad, mert a selejtezőcsoportban már nem érheti utol Zimbabwét és Szváziföldet. A következő nagy esemény a 2018-as oroszországi vb lesz, amelynek kvalifikációjában Namíbiát kettős győzelemmel búcsúztatta, az A csoportban pedig októbertől Tunézia, a Kongói Demokratikus Köztársaság és Líbia ellen csatázik a továbbjutásért.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply