Több gólt várt Gomes Ronaldótól

2016. July 6. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Andre Gomes
Portugália elődöntőt játszhat az EB-n, ami azért számít különlegesnek, mert a csapat a rendes játékidőben még egyetlen meccset sem nyert meg a tornán. Fernando Santos csapata a csoportkörben három döntetlennel zárt (1-1 Izland ellen, 0-0 Ausztria ellen, és 3-3 Magyarországgal), aztán a 16 között hosszabbítás után győzött 1-0-ra Horvátország ellen, a negyeddöntőben pedig 1-1 után büntetőkkel jutott túl Lengyelországon.

Így vezetett Portugália útja az elődöntőig, ahol a szenzációsan menetelő Eb-újonc, Wales következik majd. Vagyis összecsap egymással a Real Madrid két sztárja, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale.

Amikor Bale-t kettőjük rivalizálásáról kérdezték, azt mondta, a mérkőzés nem az ő párharcukról fog majd szólni, hanem arról a 22 emberről, aki egymásnak feszül a pályán. Bale azt is elmondta, nagyon jól kijönnek Ronaldóval, és nem készülnek külön ellene, hanem saját magukra figyelnek.

A két realos klasszis közül egyelőre Bale-nak van jobb tornája, ő három gólnál jár, míg Ronaldo azzal a kettővel rendelkezik, amiket ellenünk szerzett, és csapattársa, Andre Gomes elismerte, ennél többet vártak tőle.

“Nagy mérkőzésre készülünk, és úgy érzem, ilyenkor nem az a fontos, hogy egyénileg milyen játékosok alkotnak egy csapatot. Cristiano csapatember, összedolgozik a többiekkel. 23 emberről van szó, Portugália nem csak Ronaldóból áll. Egyelőre két gólt szerzett a tornán, és azt el kell ismerni, hogy több gólra számítottunk tőle. De nem lenne szerencsés, ha extra adag nyomást helyeznénk rá, hiszen megmutatta, milyen képességekkel rendelkezik, és a csapatért sokat dolgozott a pályán” – nyilatkozta Gomes, aki eddig négy meccsen összesen 278 percet játszott a portugál válogatottban az Eb-n.

Az elődöntőben a portugál győzelemre a szorzó 2.20, a döntetlenre 3.10, Wales sikerére 4.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply