Ismét csapatot kapott Scolari

2015. June 5. Friday in Egyéb, Hírek

Luiz Felipe Scolari
Váratlanul edzőt váltott a Kuangcsou Evergrande, amely közös megegyezéssel szerződést bontott Fabio Cannavaróval.

A 136-szoros olasz válogatott, korábbi világbajnok védő tavaly novemberben vette át a csapat irányítását, és nem lehet azt állítani, hogy a kínai együttesnek ne ment volna a játék. A Kuangcsou Evergrande 2011 óta egyeduralkodó hazájában, az első bajnoki aranyat még a dél-koreai Li Jang-Szu vezetésével szerezte, aztán 2012 májusában érkezett Marcello Lippi, aki két és fél éven át dolgozott edzőként. Vezetésével a klub újabb három bajnokságot nyert, 2012-ben a kínai kupát, két éve pedig az ázsiai Bajnokok Ligáját is elhódította.

Lippi tavaly szeptemberben távozott, helyét Fabio Cannavaro vette át, akivel 11 győzelem, hét döntetlen és öt vereség volt a mérleg. Ez egyelőre bele is férhetett volna, hiszen a csapat 13 forduló után 26 pontot gyűjtve ismét vezeti a bajnokságot.

Cannavaro csütörtökön ült utoljára a kispadon, amikor a csapat 2-2-es döntetlent játszott a Tianjin Teda ellen.

“Megerősítem, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottam a klubbal” – nyilatkozta tömören Cannavaro, aki a vezetőknek és a játékosok is megköszönte a csodálatos élményt. Hozzátette, a csapatot jó állapotban hagyja leendő utódjára, a bajnoki első hely mellett az Evergrande áll még az ázsiai Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében.

Az új edző a világbajnok Luiz Felipe Scolari lett, aki a tavalyi vébét követően a Gremio szakmai irányítójaként folytatta, dr a brazil klub két hete megvált tőle. Scolari két hét múlva, június 20-án a Shandong Luneng elleni idegenbeli bajnokin mutatkozhat be új klubjánál. Addig válogatott szünet lesz, a csapat a Bhután elleni vb-selejtezőre készül.

A kínai női válogatott közben már ott van a világbajnokságon, és szombat éjjel a házigazda Kanadával nyitómeccset vív. A hazaiak győzelmére 8/15 a odds, a döntetlenre 14/5, míg a kínai női csapat sikerére 11/2 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply