Az Empoli mestere lemondott

2015. June 5. Friday in Hírek, Olasz Serie A

Maurizio Sarri
Maurizio Sarrival kiharcolta az élvonalban maradást az Empoli, de a szezon végén a vezetőedző a távozás mellett döntött.

Sarrit 2012-ben nevezték ki az Empoli élére, amellyel második nekifutásra sikerült is feljutnia az élvonalba. A tavalyi sikert még sikerült idén megfejelni, hiszen az Empoli kiharcolta a bennmaradását a Serie A-ban, még ha nem is zökkenőmentesen. A gárda ugyan pocsékul kezdte a pontvadászatot, első tíz meccséből csak egyszer tudott nyerni, de a szezon közepén volt egy hétmeccses veretlen sorozata, amellyel sikerült megvetnie a lábát. A hajrában ismét gyenge formát mutattak Sarri tanítványai, ám így is bennmaradtak a Serie A-ban.

Az edző ennek ellenére a szezon végén a távozás mellett döntött, elhatározását a klub így magyarázta:

“A mai találkozó után az Empoli bejelenti, hogy nem folytatódik a közös munka a vezetőedzővel, annak ellenére, hogy még két évig érvényes a szerződése a klubbal. Az Empoli azonban elfogadta Sarri döntését, és köszöni a szakember elmúlt három évben végzett áldozatos munkáját” – szól az Empoli közleménye.

A hírek szerint Sarri döntése mögött az állt, hogy több élvonalbeli klub is érdeklődött iránta, a Cagliari mellett a Sampdoria is szeretné megszerezni a szakember aláírását.

Az olasz élvonalbeli idénynek vége, ám az élvonalbeli tagságért még folynak az osztályozók, pénteken a Pescara látja vendégül a Bolognát az első meccsen: a hazai győzelem oddsa 29/20, a döntetlenre 11/5, a vendégek sikerére 15/8 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply