Idegenben maradhat első a Bournemouth

2015. April 10. Friday in Angol Championship, Hírek

Eddie Howe
Öt fordulóval az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság vége előtt az AFC Bournemouth együttese van a legkedvezőbb helyzetben, hiszen 77 pontot gyűjtve, egypontos előnnyel vezet a második és harmadik Norwich City, illetve Watford előtt, és két pont az előnye a negyedik Middlesbrough-val szemben.

Azonban egyenes ágon csak két csapat juthat fel a Premier League-be, és egy ilyen négyes befutónál nem szabadna hibáznia a listavezetőnek. A Bournemouth helyzetét megkönnyíti talán, hogy a maradék öt mérkőzésén csak top 10-en kívüli ellenféllel találkozik, péntek este a Brightonhoz látogat, majd sorrendben a Reading (idegenben), a Sheffield Wednesday, a Bolton Wanderers (mindkettő otthon), végül a Charlton Athletic (idegenben) következik.

A péntek esti mérkőzésen a Brighton előtt is nagy cél lebeghet, ugyan a 19. helyen álló csapat kilencpontnyira van a kieső zónától, de egy esetleges hazai győzelem szinte biztossá tenné a bennmaradást.

A hazaiaknál David Stockdale kisebb sérülése okoz izgalmat, de a sajtó szerint a kapus felépül, így ő védhet ismét. A csapatkapitány Gordon Greer letöltötte két mérkőzésre szóló eltiltását, így visszatérhet a kezdőbe.

A Bournemouth menedzsere, Eddie Howe még nem biztos abban, hogy pályára küldheti gólerős középpályását, a nyolc találatnál járó Marc Pugh-t, aki bokasérülés miatt a legutóbbi két bajnokit kihagyta. Az viszont már eldőlt, hogy a dél-afrikai csatárra, Tokelo Rantie-ra egymás után harmadik mérkőzésen sem számíthat, de remény van arra, hogy a hátralévő meccsenek még pályára léphet.

A Brighton hazai győzelmére 4.50 az odds, a döntetlenre 3.75, míg a vendég Bournemouth sikerére 1.85 szorzóval lehet fogadni.

A novemberi bajnokit a Bournemouth 3-2-re megnyerte a Goldsands-stadionban, ezzel együtt a legutóbbi öt, egymás elleni csata során nem kapott ki. A Brighton utoljára 2008. január elsején győzött a rivális ellen otthon (3-2), míg a Bournemouth legutóbb 1988 szeptemberében szerezte meg az összes pontot a Brighton vendégeként.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply