Szivics távozik Diósgyőrből

2015. April 10. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Tomislav Szivics
Nem hosszabbítja meg edzője, Szivics Tomiszláv szerződését a Diósgyőr labdarúgócsapata, értesült a Borsod Online, illetve az Amíg élek én (amigeleken. hu) szurkolói portál. A szakember 2013-ban került a DVTK-hoz, szerződése két évre szólt egy hosszabbításra feljogosító opciós joggal, de a klub ezzel állítólag nem kíván élni a jelenlegi bajnokság végén.

Szivics edzői pályafutása a Feröer-szigeteken kezdődött, majd dolgozott a szerb U17-es, az U19-es és az U21-es válogatottnál. Miután 1994-94-ben futballistaként is megfordult Kecskeméten, nem a teljes ismeretlenségbe érkezett, 2007 őszén átvette a másodosztályú csapat irányítását, vezetésével a klub története során először élvonalbeli lett, és az első évet az ötödik helyen zárta. 2009-ben ugyan távozott, de egy év múlva visszatért, és a klub fennállásának századik évében, 2011-ben Magyar Kupát nyert.

Rövid ideig a szerb FK Hajduk Kula technikai tanácsadója volt, majd pár mérkőzés erejéig irányította a Paksot is, két éve pedig Diósgyőrben dolgozik, tavaly Ligakupát nyert, Magyar Kupa-döntőt játszhatott, és az Európa Ligában szerepelhetett.

Az első problémák márciusban kerültek felszínre, amikor egy vesztes meccset követően Szivics kritizálta a klub átigazolási politikáját. Védők ugyanis csak távoztak a télen, de újak nem érkeztek, így a tavasz során eddig nem sikerült nyernie az instabilabb védelemmel rendelkező csapatnak: a Pécs (2-2) és a Haladás (1-1) ellen sikerült egy-egy pontot szerezni, kikapott viszont a Pakstól (1-2), a Debrecentől (0-1) és a Kecskeméttől (1-2).

Öt győzelemmel a bajnokság második helyén állhatna, így viszont csupán a hetedik. Szombaton Kispesten lép pályára, a három bajnoki óta veretlen hazaiak győzelmére 2.25 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Diósgyőr idegenbeli sikerére 2.75 szorzóval lehet fogadni.

Helyi források szerint a klubvezetés külföldi, lehetőleg németországi edzővel képzelné el a folytatást.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply