Horvát védőt igazolt a Puskás Akadémia

2014. July 30. Wednesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Puskás Akadémia labdarúgócsapata szerződtette az olasz másodosztályú Padova 23 éves horvát védőjét, Renato Kelicet, aki korábban az Európa-ligában is szerepelt.
Benczés Miklós

Fiatal, de tapasztalt védővel erősített a Puskás Akadémia.

Horvát játékossal erősített a labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia FC, amely szerződtette Renato Kelicet. A Serie B-ben szereplő Padovától érkezett belső védő 23 éves és 191 centiméter magas, az olasz klub előtt öt szezonon át a Slovan Liberec játékosa volt. A cseh csapathoz 17 évesen érkezett, a legutóbbi két idényben pedig alapemberré vált, összesen kilenc Európa-liga mérkőzésen szerepelt, többek között a Sevilla ellen is. A horvát válogatott csapatkapitányaként ott volt 2010-ben az U19-es franciaországi Európa-bajnokságon, valamint 2011-ben az U20-as kolumbiai világbajnokságon is.

Takács Mihály, a Puskás Akadémia főigazgatója szerint egy olyan játékost igazoltak a védelem közepére, aki fiatal kora ellenére sok tapasztalattal bír, és rutinosnak mondható.

Kelic a szerződéskötés után elsősorban a körülményeket dicsérte meg. “Nagyon örülök, hogy ilyen kiváló körülményeket biztosító klubhoz szerződtem. Mindent megteszek, hogy a csapattal együtt minél jobb eredményt érjünk el. A világ sok helyén jártam, sok szép stadiont láttam, de a Pancho Aréna egészen lenyűgöző. Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített, hogy a Puskás Akadémiára kerültem” – hangzott Renato Kelic első magyarországi nyilatkozata. Kelic kettő plusz egy évre írt alá, és a hármas számú mezben fog játszani.

A Puskás Akadémia az NB I első fordulójának vasárnapi játéknapján 2-1-re kikapott Diósgyőrben, pénteken a Pécset fogadja, amelyet tavaly idegenben legyőzött, Székesfehérváron pedig 1-1-es döntetlent játszott egymással a két csapat.

Arra, hogy a hazai pályán játszó Puskás Akadémia nyer pénteken, 2.00 a szorzó, a döntetlenre 3.25, a pécsi sikerre pedig 3.30 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply