Hollandia készen áll

2014. June 13. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Robin Van Persie
A négy évvel ezelőtti világbajnokságon döntőt játszó holland válogatott hasonló utat járna be az idei viadalon is, mint 2010-ben, Dél-Afrikában, eltekintve persze az akkori finálé eredményétől.

 

A hollandok a négy évvel ezelőtti remek szereplés, a hosszabbításban elvesztett döntő után a 2012-es Eb-n váratlanul gyengén szerepeltek, nyeretlenül estek ki a csoportkör után. A brazíliai torna előtt Louis van Gaal megfiatalította a csapatot, elsősorban a védekező posztokon kerültek be új játékosok, akik sokak szerint nem elég tapasztaltak ahhoz, hogy kiemelkedő vb-szerepléshez segítsék az Oranjét.

Robin van Persie ugyanakkor optimista, és úgy véli, nagyon téved, aki szerint a holland válogatott gyengébb, mint négy évvel ezelőtt. Hogy esélyesként kezdik a viadalt, azt pénteken a címvédő spanyolok ellen bizonyíthatják, ahol visszavághatnak a négy évvel ezelőtti vereségért is.

“Nem lesz könnyű dolgunk a spanyolok elleni nyitómeccsünkön, de ne felejtsük el, hogy mi is nagyon jók vagyunk, hiba lenne lebecsülni bennünket. Fiatalabb az átlagéletkorunk, mint négy éve, de rengeteg lehetőség van a gárdában. Nagyon várjuk az első meccset, koncentráltak vagyunk, és mindenki hisz az együttesben” – jelentette ki Van Persie.

A 30 éves támadó kisebb sérülésből épült fel az utóbbi napokban, de mostanra teljesen maga mögött hagyta a problémákat, teljes intenzitással edz, nincs akadálya annak, hogy kezdőként lépjen pályára a spanyolok elleni pénteki összecsapáson.

A spanyolok pénteki győzelmére 1.80 az odds, a döntetlenre 3.40, a hollandok diadalára 5.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply