Hollandia folytatná jó sorozatát

2014. June 18. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

A világbajnokság előtt még a holland lapok sem adtak 20 százaléknál több esélyt a labdarúgó-válogatottnak arra, hogy negyeddöntős lesz a brazíliai világbajnokságon, most már jóval magasabb ez az arány.
Wesley Sneijder

Sneijderék remek hangulatban készülnek az ausztrálok ellen.

A címvédő spanyolok ellen aratott 5-1-es győzelem alaposan megváltoztatta az erőviszonyokat, a remek siker után Louis van Gaal szövetségi kapitány egyből azt nyilatkozta, szép ez a siker, de ha a második mérkőzésen nem sikerül legyőzni Ausztráliát, akkor mit sem ér.

A csatára szerdán kerül sor, és nem mondható, hogy a hollandok rossz hangulatban lennének. Főleg azok után, hogy Van Gaal figyel a játékosok lelkére is, így engedélyt adott arra, hogy a feleségek és a barátnők a csapat szállodájába költözzenek.

“Mindig is figyeltem a csapat pszichés állapotára, ezért adtam engedélyt erre. Ha mindenki boldog, akkor én is” – nyilatkozta.

A szakember minden játékosára számíthat, nem úgy, mint az ausztrál kapitány, Ange Postecoglou aki elveszítette egyetlen jobbhátvédjét, Ivan Franjicot. A tervek szerint az egyik középső védő, Ryan McGowan veszi majd át a megüresedett posztot.

A két csapat világbajnokságon még sohasem találkozott, egyébként az egymás mérleg is érdekes: Ausztrália ugyanis még sohasem veszített Hollandia ellen. 2006-ban 1-1-es, 2009-ben pedig 0-0-s döntetlen volt az eredmény, 2008-ban pedig úgy nyertek az ausztrálok 2-1-re, hogy Maarten Stekelenburg kapus kiállítása miatt egy félidőt emberelőnyben játszottak.

Ausztrália eddigi 11 világbajnoki mérkőzése közül csupán kettő nyert meg, európai ellenféllel szemben pedig csak egyszer diadalmaskodott, 2010-ben Szerbiát verte 2-1-re. Hollandia legutóbbi 11 vb-csoportmérkőzésén nem kapott ki, nyolcszor győzött, háromszor döntetlent ért el.

A várható kezdőcsapatok:
Ausztrália: Ryan – Davidson, Spiranovic, Wilkinson, McGowan – Jedinak, Milligan – Oar, Bresciano, Leckie – Cahill
Hollandia: Cillessen – Blind, Vlaar, Martins Indi, Janmaat – De Jong, Sneijder, De Guzman – Van Persie, Lens, Robben.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply