Hivatalos már, Emery váltja Blanc-t

2016. June 29. Wednesday in Egyéb, Hírek

Unai Emery
A PSG egy nappal Laurent Blanc távozásának bejelentése után hivatalosan kinevezte Unai Emery-t, a spanyol szakember két évre szerződött.

A párizsi labdarúgóklub hatalmasat lépett előre azóta, hogy a katari tulajdonosok átvették az irányítást, a PSG Európa egyik legerősebb gazdasági háttérrel rendelkező egyesülete lett. A sikerek pedig nem is maradtak el, a klub 19 év kihagyás után nyert ismét bajnoki címet a francia élvonalban, majd rögtön kétszer is megvédte a címét. A PSG hazai uralkodására jellemző, hogy idén már 31 pontos előnnyel nyerték a pontvadászatot.

Azonban a nemzetközi sikerek egyelőre elkerülték a PSG-t, amely Laurent Blanc irányításával az elmúlt három évben kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az idei kiesés pedig már a vezetőedző állásába került, hiába a hazai fölény, a klub közös megegyezéssel szerződést bontott az egykori válogatott legendával.

A hétfői bejelentés után egy nappal az egyesület már azt is közölte, hogy a híreszteléseknek megfelelően a klub Unai Emeryt bízza meg a gárda szakmai irányításával. Emery az elmúlt években Sevillában végzett kiemelkedő munkát, csapata történelmet írva zsinórban háromszor nyerte meg az Európa Ligát.

Emery nem hosszabbított a Sevillával, miután biztossá vált szerződtetése Párizsban, ahol 2018-ig kötelezte el magát. A szakember korábban többek között dolgozott a Szpartak Moszkvánál, a Valenciánál és az Almeríánál is.

Arra, hogy Emery vezetésével a PSG ismét megvédi bajnoki elsőségét a Ligue 1-ben, a szorzó 1.083, míg a párizsiak Bajnokok Ligája-diadalára 15.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply