Liverpoolban folytatja Mane

2016. June 29. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Saido Mane
A szenegáli válogatott labdarúgó, Mane a Southamptonból igazolt a Liverpoolba, Jürgen Klopp csapata a nyáron már a negyedik játékossal erősített.

Sadio Mane az elmúlt napokat már Liverpoolban töltötte, előbb megegyezett az egyesülettel szerződtetésének részleteiről, majd átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is. A csatár átigazolásáról már korábban megegyezett egymással a két klub, a vörösök 30 millió fontot sem sajnáltak Mane megszerzéséért. Ezzel a 24 éves labdarúgó lett a Liverpool harmadik legdrágább igazolása, korábban Andy Carrollért 35, Christian Bentekéért 32,5 millió fontot áldoztak.

A szenegáli válogatott játékos a remeklő Southampton egyik legnagyobb erőssége volt az elmúlt években, nem csoda, hogy több élvonalbeli angol klub is szemet vetett rá. A Liverpoolt az elmúlt szezonban átvevő Jürgen Klopp ragaszkodott ahhoz, hogy a klub szerződtesse a fiatal labdarúgót, aki már a negyedik igazolása a nyáron.

Korábban Marko Grujic, Joel Matip, és Loris Karius döntött Klopp csapata mellett, vagyis a klub igyekszik a német edző minden kívánságát teljesíteni. A liverpooliak bejelentése szerint Mane ötéves kontraktusban állapodott meg, és a 19-es mezszámot fogja viselni a ránk váró szezonban.

Klopp örömmel értékelte a támadó érkezését, kiemelve, hogy a liverpooliaknak nagy szükségük van Mane gólérzékenységére. A 24 éves játékos az elmúlt két idényben 21 gólt szerzett, vagyis nyolccal többet, mint ugyanezen időszakban a legeredményesebb liverpooli, Philippe Coutinho, aki két szezon alatt 13 gólig jutott.

A Liverpool 2016/2017-es angol bajnoki diadalának a szorzója 9.00, a Leicester City címvédésére 29.00, míg a Manchester United győzelmére 5.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply