A Sevilla edzője Sampaoli lett

2016. June 29. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Jorge Sampaoli
A PSG hivatalosan is bejelentette, hogy Unai Emery váltja Laurent Blanc-t, Emery korábbi klubja, a Sevilla is keddre időzítette a hasonló bejelentést.

A spanyol klub – amely az elmúlt három idényben megnyerte az Európa Ligát – a várakozásoknak megfelelően az argentin Jorge Sampaolit bízta meg az irányítással, aki két évre szóló szerződést írt alá.

“A Sevilla megszerezte a tavalyi év legjobb amerikai edzőjét, aki itt kezdi el első európai kalandját” – írta a klub honlapja utalva arra, hogy Sampaoli tavaly óriási bravúrt végrehajtva Copa América-elsőségre vezette Chile futballválogatottját.

Az 56 éves szakember játékosként semmi komoly sikert nem ért el, edzősködni is 2002-ben kezdett, és négy perui klub (Juan Aurich, Sport Boys, Coronel Bolognesi, Sporting Cristal) után 2008-ban a chilei O’Higgins, 2010-ben az ecuadori Emelec, majd 2011-ben az Universidad de Chile edzője lett.

Utóbbi klubbal nyert Aperturát és Clausurát, ráadásul a második számú dél-amerikai kupasorozatban, a Copa Sudamericanában is diadalt aratott, ekkor figyelt fel rá a szövetség, és 2012-ben chilei kapitánynak választotta.

Az 56 éves szakember idén januárban mondott le az őt ért támadások miatt. Sevillában már megígérte a szurkolóknak, hogy támadó focit fog játszatni a csapattal.

“Egy ilyen nagy klubnál, amely ennyi sikert ért el az utóbbi időben nagy felelősség, de egyben nagyon izgalmas is dolgozni. Kétségtelen, hogy én nagyon szeretem a támadófutballt, remélem, képes leszek megfelelni annak a nagy elvárásnak, amit velem és a csapattal szemben támasztanak a rajongók” – mondta.

Az első tétmérkőzésen mindjárt trófeát is nyerhet: az európai Szuperkupa-döntőjét augusztus 9-én a Real Madrid ellen vívja. A Sevilla sikerére a szorzó 7.00, a döntetlenre 4.75, míg a BL-győztes madridiak sikerére 1.40.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply