Felkészült Portugália Lewandowskiból

2016. June 29. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Jose Fonte
Portugália védője a sokat kritizált Robert Lewandowskit dicsérte, Jose Fonte ugyanakkor kiemelte, hogy külön készülnek a Bayern München sztárjából.

A lengyel és a portugál válogatott is nagyon kiélezett nyolcaddöntőből jutott tovább a franciaországi kontinenstornán, Adam Nawalka együttese Svájcot, Fernando Santos gárdája Horvátországot győzte le hosszabbítás után. Mindkét válogatott sikerrel vette az első kört a kieséses szakaszban, ám így sem kerülték el a kritikákat.

A portugálok a végső győzelmet tűzték ki célul a torna előtt, ám eddig játékukkal erre nem szolgáltak rá, a horvátok elleni hosszabbításos győzelem az első sikere volt a csapatnak, a csoportkörben mindhárom mérkőzésen döntetlent játszott. A lengyelekkel kapcsolatban elsősorban Robert Lewandowski áll a kérdések kereszttüzében, a Bayern München támadója idén gólképtelen, az Eb-n a legnagyobb helyzeteket is kihagyta. A két válogatott csütörtöki negyeddöntője előtt a portugálok védője, Jose Fonte is Lewandowskival foglalkozott.

“Nehéz mérkőzés vár ránk Lengyelország ellen, azért jutottak el idáig, mert nagyon komoly csapat. Lewandowski egészen kivételes tehetségű játékos, de a szakmai stáb felkészített minket a játékából. Mindenesetre a védelmünknek a legjobbját kell nyújtani, hogy megállítsuk” – mondta Fonte.

A védő szerint most a legfontosabb, hogy a hosszabbításban nyert mérkőzés után a portugál válogatott kipihenje magát a folytatás előtt.

A portugál és a lengyel nemzeti csapat legutóbb 2012-ben mérte össze erejét, a felkészülési összecsapás akkor gólnélküli döntetlennel zárult.

Lengyelország marseille-i sikerére a szorzó 4.00, a döntetlenre 3.00, Portugália győzelmére 2.25.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply