Anglia szövetségi kapitánya lemondott

2016. June 29. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Roy Hodgson
Az EB legnagyobb meglepetését Izland okozta, mely a veretlenül megvívott csoportkör után a nyolcaddöntőben 2-1-re legyőzte Anglia válogatottját és bejutott a legjobb nyolc közé.

Pedig az esélyesebbnek tartott angolok már a 4. percben vezettek Wayne Rooney büntetőjével, de Izland a 6. percben egyenlített Ragnar Sigurdsson révén, a 18. percben pedig már vezetett Kolbeinn Sigthorsson találatával.

A maradék 70 percben az angolok egyetlen komoly lehetőséget sem tudtak kidolgozni, nem akadt pontos távoli lövésük sem, Roy Hodgson pedig a szurkolók füttykoncertje közepette a kispadon a fejét fogta, majd a meccset követően bejelentette lemondását.

A 68 éves szakember 2012-ben vette át a csapatot Fabio Capello távozását követően, de 56 mérkőzéséből hiába nyert meg 33-at, és 15 döntetlen mellett mindössze nyolcszor szenvedett vereséget, ha a három világversenyen (2012-es Eb, 2014-es vb és a mostani Eb) 11 mérkőzésen mindössze háromszor győzött.

“Sajnálom, hogy vége lett, remélem, Anglia hamarosan bejut majd ismét egy nagy verseny döntőjébe. Itt az ideje, hogy valaki más vegye át a szakmai irányítást, és felügyelje a rendkívül tehetséges játékosok fejlődését” – mondta Hodgson.

Az angol szövetség elnöke, Greg Dyke kifejtette, a minimális elvárás a negyeddöntőbe jutás lett volna, ezért elfogadták Hodgson lemondását, és hamarosan döntenek az utódlást illetően. Hodgson megerősítette, hogy két segítője, Ray Lewington és Gary Neville sem folytatja a munkát.

“Ez volt a legrosszabb teljesítmény, amit valaha láttam egy angol válogatottól. Sohasem voltunk még ennyire tanácstalanok, ötlettelenek, harc nélküliek. Teljesen reménytelen volt ez a 90 perc” – nyilatkozta az egykori angol válogatott csatár, Alan Shearer.

Izland a legjobb nyolc között Franciaországgal játszik, vasárnapi győzelmére a szorzó 10.00, a döntetlenre 4.75, míg a franciák elődöntőbe jutására 1.40.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply