Hitzfeld cseréi döntöttek

2014. June 16. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Ottmar Hitzfeld
A svájci válogatott többek között Ottmar Hitzfeld két remek cseréjének köszönhetően 0-1-ről fordítva 2-1-re verte Ecuadort a labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában.

 

A világranglista hatodik helyén álló svájci válogatott várta esélyesebben az Ecuador elleni meccset, hiszen két év alatt 18 mérkőzésen csupán egyszer kaptak ki (ennek is köszönhető a remek világranglista-helyezés), ennek ellenére a közép-amerikai együttes szerzett vezetést, miután Antonio Valencia beadására Enner Valencia remek ütemben érkezett középen.

A második félidő elején a szünetben beállt Mehmedi hat méterről a kapuba fejelte Rodríguez szögletét, így a svájciak egyenlítettek, de nem vették át a játék irányítását, sőt, visszaálltak, és átadták a területet Ecuadornak. Sokáig úgy tűnt, hogy ez hiba volt, ám a 93. percben jött a slusszpoén. Hitzfeld egy másik cserejátékosa, Seferovic egy villámgyors kontra után közelről bekotorta Rodríguez beadását, eldöntve ezzel a meccset. Az akció kulcsfigurája Behrami volt, aki becsúszva hatalmasat mentett a saját 16-osán belül, majd megindult előre, kapott egy hatalmas bodicseket, a játékvezető már épp befújta volna a szabadrúgást, ám a Napoli játékosa felpattant, így előnyszabályt adott a bíró, az akcióból pedig megszületett a mindent eldöntő gól.

Ottmar Hitzfeld, a svájciak szövetségi kapitánya így értékelte a meccset: “Majdnem felrobbantam az idegességtől. Óriási megkönnyebbülés a győzelem. Végig bíztunk magunkban, tudtuk, hogy meglehet a siker, amely nagyon jót tett a lelkünknek. Erőt meríthetünk a mérkőzésből a következő találkozókra.”

Pénteken Svájc Franciaországgal találkozik a második fordulóban, a svájciak győzelmére 4.50, a döntetlenre 3.80, a franciák sikerére pedig 1.85 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply