Hátrafelé tekintget az MTK

2014. November 21. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Kanta József
Az már biztos, hogy a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában féltávnál a Videoton lesz az első és az MTK a második, a kérdés csupán az, hogy a jelenlegi két legjobb csapat mekkora előnyt szerez magának 15 forduló után.

 

A fehérváriak vasárnap a Ferencváros ellen lépnek pályára, és ha nyernek, minimum négy ponttal vezetnek majd az MTK előtt. De az ideiglenesen a Bozsik-stadionba költöző kék-fehérek is lerázhatják magukról az egyik nagy üldözőt, a Diósgyőrt. Garami József együttese az eddigi 14 forduló során 11 győzelem mellett háromszor kapott ki, a paksi 3-0-s és a fehérvári 5-0-s vereség mellett november elején az Újpest vitte el a három pontot vendégként.

Emellett azonban csak öt győzelem áll pályaválasztóként a csapat neve mellett, és egy figyelmeztető lehet annak a Diósgyőrnek, amely eddigi hat idegenbeli mérkőzéséből csak egyet nyert meg (még augusztusban Pécsen győzött 2-1-re) és két vereség mellett csupán Újpesten, Pápán és Győrben szerzett egy-egy pontot.

“Nem hiszem, hogy a legerősebb ellenfelet, a Videotont kellene behoznunk, inkább hátrafelé tekintgetünk. Próbáljuk megőrizni helyünket, és ha most legyőznénk a Diósgyőrt, akkor komoly pontelőnyre tehetnénk szert. Ha hasonló formában játszunk, mint eddig, akkor nyerhetünk” – erősítette meg az MTK védője, Kálnoki Kis Dávid.

A diósgyőriek már a jövőre is gondolnak, Árki Gábor ügyvezető a klub hivatalos honlapján azt mondta, már megkezdték a tárgyalásokat a lejáró szerződésű játékosokkal a folytatásról. “Messze még a téli átigazolási szezon, pláne a nyári, de aki nem készíti most elő a terepet, annak később nagyon nehéz lesz a dolga” – nyilatkozta.

A szombati mérkőzésen az MTK hazai győzelmére 2.00 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Diósgyőr idegenbeli sikerére 3.60 szorzóval lehet fogadni. A miskolciak 1997-ben nyertek utoljára vendégként az MTK ellen, tavaly ebben a párosításban 2-2-es döntetlen lett az eredmény.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply