A három pontra hajt a Diósgyőr

2014. April 19. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Tomislav Szivics

A labdarúgó NB I 25. fordulójának záró mérkőzése egy hamisítatlan borsodi rangadó lesz: a kiesés ellen menekülő Mezőkövesd-Zsóry a dobogós helyezésre hajtó Diósgyőri VTK-t fogadja.

 

A felek már megmérkőztek egymással Mezőkövesden az idén, akkor a hazaiak a Ligakupában 3-1-re nyertek, de mivel a március elejei visszavágón kikaptak 2-0-ra, így búcsúztak a sorozattól. Ősszel a Diósgyőr 5-0-ra kiütötte az újoncot, ugyanakkor nem lehetnek nyugodtak Tomiszlav Szivics legényei, mert a Mezőkövesd rapszodikus teljesítménye komoly veszélyt jelenthet a miskolciakra.

Véber György legénysége legyőzte már a címvédő Győri ETO gárdáját és döntetlent ért el a jelenlegi listavezető Debrecennel szemben, viszont kikapott a sereghajtó Kaposvártól. A kövesdiek legutóbb a Pakssal, közvetlen riválisukkal végeztek 2-2-re. Szivics tudja jól, hogy a nagycsapatok ellen felszívják magukat a hazaiak, és bár a tabellán elfoglalt helyezése alapján a DVTK is nagycsapatnak számít, azt a pályán is be kell bizonyítania.

“A hazaiak a kiesés ellen küzdenek, de nekünk is van egy célunk, a dobogó, amiért a végsőkig harcolni fogunk. A csapat az utóbbi időben elindult felfelé, a bajnokságban nyertünk legutóbb Kispesten és a Kaposvárt is legyőztük, ami bizakodásra adhat okot” – idézi a dvtk.eu a vezetőedzőt, aki a siker kulcsát firtató kérdésekre a következőt válaszolta.

“A mezőkövesdi pályán nem lehet a Barcelona stílusában játszani, ezért fegyelemmel, akarattal lehet megnyerni a találkozót és nehogy azt mondja valaki, hogy a hazaiak jobban akarják a győzelmet, mint mi! Vannak jó játékosaik, de nekünk is. Nagyon tisztelem Véber György munkáját és a csapatát is, de nem lehet kérdéses, hogy ki a jobb.”

A Mezőkövesd-Zsóry sikerére 3.10 az odds, míg a döntetlenre 3.30, a vendég Diósgyőri VTK győzelmére pedig 2.30 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply