Három piros lap és döntetlen a Puskás Stadionban

2014. March 2. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Ferencváros döntetlent játszott a címvédő Győrrel a labdarúgó OTP Bank Liga 18., idei első fordulójának vasárnapi játéknapján, a Puskás Stadionban.

 

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Ferencváros-Győri ETO FC 1-1 (0-0)

Puskás Ferenc Stadion, 11 ezer néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Leonardo (74.), illetve Varga (87.)
sárga lap: Besic (21.), Ugrai (43.), Pavlovic (47., 92.), Leonardo (91.), illetve Völgyi (24.), Kalmár (53.), Lang (82.)
kiállítva: Pavlovic (92.), illetve Svec (83.), Lipták (92.)

  • FTC: Dibusz – Besic, Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Busai (Somalia, a szünetben) – Ugrai (Leonardo, a szünetben), Jenner, Laczkó (Cukic, 69.) – Böde
  • Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Kalmár – Andrics (Varga, 56.), Rudolf, Dudás (Martinez, 69.) – Strestík (Mevoungou, 62.)

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a héten elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Novák Dezső emlékére, aki 333 bajnoki mérkőzésen 69 gólt szerzett az FTC színeiben, majd edzőként háromszor nyert bajnokságot a Ferencvárossal (1981, 1995, 1996), s irányításával 1995-ben az FTC bejutott a Bajnokok Ligájába.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét oldalon adódtak helyezetek, de ezek egytől egyig kimaradtak.

A szünetben szerelést cserélt a hazai gárda, mivel mindkét együttes zöld-fehérben játszott és ez zavaró volt az első játékrész során.

A fordulás után az FTC lépett fel támadóbban, beszorította ellenfelét, a vendégek kontrákkal próbálkoztak, de sokáig egyik oldalon sem esett gól.

Közvetlenül egy nagy vendéghelyzetet követően azonban megtört a jég: Leonardo vezetéshez juttatta az FTC-t, amely Svec kiállítása után emberelőnybe is került. Böde kihagyta a piros lappal együtt megítélt büntetőt, ez megbosszulta magát, ugyanis egyenlíteni tudtak a győriek, akik végül elvittek egy pontot a Puskás Stadionból.

A lefújás előtt még kiosztott egy-egy piros lapot a játékvezető, így a házigazdák tíz, a vendégek pedig kilenc emberrel fejezték be a találkozót.

slr \ sgr \ brr

MTI 2014. március 2., vasárnap 18:44

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply