Három év után ismét Diósgyőrben a Szpari

2014. October 7. Tuesday in Egyéb, Hírek

Tomislav Szivics
Három év után ismét összecsap egymással a Diósgyőri VTK és a Nyíregyháza Spartacus. A tét azonban most nem lesz akkora, mint egy bajnoki meccsen, hiszen a ligakupában találkoznak kedden a felek.

 

Vélhetően sokkal több szurkoló látogatnak ki akkor a stadionba, ha az ősi rivális elleni összecsapást nem a ligakupa keretein belül rendeznék meg. Viszont a presztízs így is nyomja a játékosok vállát, nem kaphatnak ki saját közönségük előtt, még akkor sem, ha Tomiszláv Szivics vezetőedző amolyan “vegyes csapatot” küld majd a pályára.

“A Ligakupa első fordulójában a DVTK U21-es csapatának játékosai jutottak szóhoz, a második forduló az első csapaté volt, az elmaradt Paks elleni bajnokimeccs-hiányát próbáltuk behozni akkor, ez a mostani, harmadik mérkőzés pedig amolyan vegyes lesz” – mondta a szerb-magyar szakember a boon.hu-nak.

“Mivel az U21-es gárdából többen is sérüléssel bajlódnak, az első csapat keretében pedig jó pár olyan játékos van, akinek hiányzik a meccsterhelés, így közülük többen is játéklehetőséget kapnak. A kispadon azonban többségében fiatalok ülnek majd, és ha szükséges a frissítés, akkor szóhoz jutnak. És ha már a kispad szóba jött: most is ott lesz mellettem Vitelki Zoltán, az U21-es gárda edzője, ketten együtt visszük majd a meccset.”

Diósgyőrben igyekeznek már az U21-es gárdánál is azt a játékrendszert játszani, amit a felnőttek alkalmaznak, ezért az ilyen összecsapások nagyon fontosak lehetnek a fiatalok számára, hogy felmérjék, hol tartanak.

Miskolcon jelenleg remek a hangulat, a DVTK ugyanis a hétvégén 33 év után győzte le ismét hazai pályán a Ferencvárost, ráadásul nem is rossz játékkal. A Szpari pocsék formában van, legutóbbi négy tétmeccsét egyaránt elveszítette.

A Diósgyőri VTK sikerét 1.60 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.20, a vendég Nyíregyháza Spartacus diadalára pedig 4.33 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply