Harmadszor is érmet nyerne Peru

2016. June 5. Sunday in Copa America, Hírek

Paolo Guerrero
A legutóbbi két dél-amerikai kontinenstornán harmadik helyen végzett Peru és ezt a szereplést az idei, centenáriumi Copa Américán sem adná alább.

Ricardo Gareca együttese 2011-ben és 2015-ben is a későbbi győztestől kapott ki a négy között. Előbb Uruguay verte 2-0-ra, de a helyosztón 4-1-re nyert Venezuela ellen, tavaly pedig Chile verte 2-0-re, de a bronzmeccsen 2-0-ra jobbnak bizonyult Paraguaynál.

Peru az idei Copán a B csoportba kapott besorolást, első ellenfele magyar idő szerint vasárnap hajnalban Haiti lesz. A dél-amerikaiak győzelmére a szorzó 1.57, a döntetlenre 3.60, míg Haiti sikerére 6.50. A csoport másik két tagja Brazília és Ecuador lesz.

A tavalyi Copa-érem után komoly mélypont következett, nyolc mérkőzésből mindössze egyet sikerült megnyerni (tavaly novemberben Paraguay ellen 1-0-ra), de a Copa előtti utolsó két mérkőzésen legalább az önbizalmat sikerült növelni. Május 24-én Trinidad és Tobago csapatát 4-0-ra, múlt pénteken Salvadort 3-1-re verte.

“A csapatunkban megvan a kellő minőség, engem minden nap meglepnek a fiúk, remélem, a mérkőzéseken is könnyedén futballozunk majd, és megfelelően képviseljük a nemzetet” – nyilatkozta a Bayern München egykori csatára, Paolo Guerrero, aki a negyedik Copára készül, és tavaly négy találattal gólkirály volt.

Amíg a peruiak az éremről álmodoznak, addig Haiti először próbál szerencsét a Copa Americán. Az közép-amerikai együttes a tavalyi Arany-kupán a negyeddöntőig jutott, a vb-selejtezőn azonban csoportja utolsó helyén áll, így nem lesz ott a 2018-as világbajnokságon.

A legutóbbi hat mérkőzésén négyszer kikapott, csupán Panama ellen ért el gól nélküli döntetlent, és 1-0-ra győzött a trinidadiak otthonában.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply