A mexikóiak kapitánya, Juan Carlos Osorio titkolózik

2016. June 5. Sunday in Copa America, Hírek

Diego Reyes
Juan Carlos Osorio bevett szokása szerint még a játékosainak sem árulta el, kiket küld pályára a Copa Americán Uruguay ellen.

Kolumbia Egyesült Államok elleni sikerével megkezdődött a 100. Copa America, Mexikó Uruguay ellen lép pályára magyar idő szerint hétfő hajnalban. A mexikóiak kapitánya nem szakít a szokásaival, és ezúttal sem hajlandó elárulni, hogy csapata milyen összeállításban és felállásban lép pályára első meccsén.

A mexikóiak kolumbiai kapitánya nemcsak a sajtó előtt titkolja terveit, hanem a saját játékosai előtt is, elmondása szerint ez a fajta bizonytalanság folyamatosan maximális teljesítményre sarkallja a játékosokat. Osorio mindössze két vagy három órával a meccs kezdése előtt hirdeti csak ki a kezdőcsapatot.

“Személy szerint úgy gondolom, hogy ez a fajta felfogás mindennapos versenyhelyzetet teremt a biztos helyek megszerzéséért” – mondta Jesus Duenas, aki a középpályán igyekszik egy posztot bebiztosítani magának. “Ez a fajta motiváció képes fejlődést okozni.”

Ugyanakkor a példa kritikusai szerint felesleges feszültséget kelt az állandó bizonytalanság a mexikói csapaton belül, így a válogatott sikeres szereplésének egyik kulcsa, hogy a kapitány képes-e megtartani a jó hangulatot az öltözőn belül, vagy sem.

Mexikó a centenáriumi kontinenstornán Jamaicával, Uruguayjal és Venezuelával játszik egy csoportban.

Mexikó 18 meccse nem kapott ki, míg Uruguay négy meccse veretlen.

A két válogatott legutóbbi kilenc összecsapásából három végződött döntetlennel, Mexikó és Uruguay is három-három alkalommal győzött.

A mexikói válogatott sikerére a szorzó 2.40, a döntetlenre 3.10, az uruguayiak győzelmére 3.20.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply