Győzelemmel nyitná Ausztrália az Ázsia-kupát

2015. January 9. Friday in Egyéb, Hírek

Magyar idő szerint péntek délelőtt kezdetét veszi a 16. labdarúgó Ázsia-kupa, amelynek első ízben nem a saját kontinens, hanem Ausztrália ad otthont. A nyitómérkőzésen a házigazda csapat Kuvait ellen lép pályára, és egy egyszerű győzelemmel is nagyon elégedett lenne.

Generic

Bármilyen meglepő, de a tavalyi világbajnokságon is részt vett együttes 2014-ben mindössze egy mérkőzést tudott megnyerni: szeptemberben 3-2-re verte Szaúd-Arábiát. Emellett kétszer játszott döntetlent (Dél-afrikai Köztársaság 1-1, Egyesült Arab Emírségek 0-0), nyolcszor viszont vereséget szenvedett.

Nem véletlen, hogy Ange Postecoglou szövetségi kapitány egy szerény 1-0-s sikerrel is beérné, de az általa favorizált 4-3-3-as játékrendszerben azért több támadási és gólszerzési lehetőség is rejlik.

“Hogy őszinte legyek, a fiúk alig várják már a mérkőzést. Kisétálunk a teltháznyi közönség elé, és megpróbálunk nyerni” – mondta Postecoglou, aki reméli, hogy a 185 centiméter átlagmagasságú védelme nem kap fejesgólt.

Kuvait mérlege ugyan megnyugtatóbb, hiszen a legutóbbi nyolc mérkőzésén mindössze egyszer kapott ki, de a novemberi Öböl-kupán Omántól elszenvedett súlyos, 5-0-s vereség után a szövetség azonnal menesztette a brazil kapitányt, Jorvan Vieirát, és a tunéziai Nabil Maaloul kapta meg az irányítást.

A szakember a 2006-os vébén a tunéziai válogatott másodedzőjeként dolgozott, jelenleg pedig a helyi al-Dzsaist edzi, így kaphatott felkérést erre a beugrásra. Nem tudni, hogy Maaloul egy hónap alatt mire volt képes, de várhatóan a stabil védekezésre és a kontratámadásokra építi taktikáját.

Ausztrália győzelmére 1.36 az odds, a döntetlenre 4.75, míg Kuvait sikerére 9.50 szorzóval lehet fogadni. Az A csoportban rajtuk kívül még Dél-Korea és Omán válogatottja lép pályára. A két csapat korábban tízszer találkozott egymással, és Kuvait mindössze háromszor kapott ki. A legutóbbi ausztráliai összecsapáson – 2009-ben, Canberrában – is a közel-keletiek győztek 1-0-ra.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply