Győzelemmel jutna tovább Izland

2016. June 22. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Aron Gunnarsson
Nem tudta egyelőre megismételni a selejtezősorozatban nyújtott teljesítményét Izland, mely az F csoportban két forduló után nyeretlenül és veretlenül áll.

Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson együttese az első fordulóban bravúros 1-1-es döntetlent ért el Portugália ellen, majd ugyanilyen eredményt ért el a magyarokkal szemben is azzal a különbséggel, hogy egy véleményes büntetővel szinte végig vezetett, Bernd Storck együttese csak Birkin Saevarsson hajrábeli öngóljával tudott pontot menteni.

Pedig Izland a kvalifikáció során megmutatta, hogy képes a bravúrra: hazai pályán a két leggyengébb riválist, Kazahsztánt (0-0), illetve Lettországot (2-2) nem tudta legyőzni, de Csehország (2-1), Törökország (3-0) és Hollandia (2-0) már tudja, milyen érzés kikapni Reykjavíkban.

Szerdán a válogatott Ausztria ellen biztosíthatja be továbbjutását, a szigetországiak győzelmére a szorzó 3.70, a döntetlenre 3.30, míg Ausztria sikerére 2.20. A felek korábban háromszor meccseltek egymással: az 1989-es világbajnoki selejtezőkön a reykjavíki gól nélküli döntetlen után Ausztriában a hazaiak 2-1-re nyertek, míg a 2014. május 30-i innsbrucki összecsapás 1-1-es döntetlennel ért véget. Akkor a hazaiak Marcel Sabitzer révén a 28. percben szereztek vezetést, a vendégek a 47. percben Kolbeinn Sigthórsson találatával egyenlítettek.

“Ausztria ellen ezúttal valószínűleg a döntetlen is elég lenne, de mi meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Akkor ugyanis nem kell számolgatnunk, biztosan ott leszünk a legjobb 16 között” – nyilatkozta az izlandiak középpályása, Johann Gudmundsson.

“Eddig is mindig úgy léptünk a pályára, hogy nyerni szeretnénk, kemény mérkőzés lesz, de már korábban bebizonyítottuk; hogy hasonló képességű csapat ellen is tudunk nyerni” – mondta, hozzátéve, nagy csalódást okozott a válogatottnak, hogy Magyarország ellen a 88. percben bukták el a győzelmet.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply