Az orosz kapitány lemondott

2016. June 22. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Leonyid Szluckij
Nem okozott nagy csalódást Leonyid Szluckij, Oroszország szövetségi kapitánya, aki a gyenge EB szereplés miatt hétfő éjszaka benyújtotta lemondását.

A válogatott a selejtezősorozatot egész könnyedén vette, hat győzelem és két döntetlen mellett kétszer kapott csak ki: a G csoportban az első helyezett Ausztria verte oda-vissza. A szakértők az utóbbi hetekben azt emelték ki, hogy régóta nem volt ennyire jó a kohézió a csapaton belül, köszönhetően annak, hogy a távozó Fabio Capello helyére orosz edző, Szluckij került.

A CSZKA Moszkvával három bajnokságot (2012–13, 2013–14, 2015–16), két Orosz Kupát (2010–11, 2012–13) és két orosz Szuperkupát (2013, 2014) nyert 45 éves szakember gyakorlatilag ingyen vállalta a munkát, a hírek szerint ugyanis Capello végkielégítése annyi pénzt elvitt, hogy nem maradt a kasszában semmi az utódra.

Szluckij elvállalta a feladatot, a válogatott a felkészülés során 1-1-et játszott a szerbekkel, de kikapott Franciaországtól (2-4) és Csehországtól (1-2) is. Ami viszont sokkal inkább rányomta a bélyegét a szereplésre, az két kulcsember, Igor Gyenyiszov (Dinamo Moszkva) és Alan Dzagoev (CSZKA Moszkva) súlyos sérülése volt, végül egyikük sem tudta vállalni a játékot az Európa-bajnokságon.

Az Eb első mérkőzésén Anglia ellen egy őrült nagy szerencsének köszönhetően Vasszilij Berezuckij 93. percben szerzett találatával sikerült egyenlíteni (1-1), de a szlovákok elleni 1-2 után a hétfői, Wales elleni sima 0-3 már nagyon sokba került.

A csapat az eddigi öt Eb-szereplését tekintve negyedszer vérzett el a csoportkörben, és ezek után Szlucki sem érezte úgy, hogy maradnia kellene a csapat élén. “Egy ilyen torna után valaki másnak kell átvennie a teendőket. Új kapitányra van szükség, én magamra vállalom a felelősséget, a kudarc az én hibám” – mondta a hétfő esti sajtótájékoztatón a szakvezető.

Érdekesség, hogy a selejtezőcsoportjában győztes Ausztria és a 3. helyen, pótselejtezőn továbbjutó Svédország is egy pontnál jár. Utóbbi válogatott szerdán Belgiummal csatázik, a svédek sikerére a szorzó 5.25, a döntetlenre 3.40, míg a belgák győzelmére 1.85.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply