Győzelemmel hangoltak a hollandok a németekre

2015. November 15. Sunday in Hírek, UEFA EURO-2016

Arjen Robben
Hollandia lemaradt ugyan az EB-ről, miután csoportjában csak a negyedik helyen végzett, de a története első Eb-részvételére készülő Wales elleni felkészülési mérkőzésen megmutatta, hogy milyen potenciál rejlik benne. A hollandok 3-2-re győztek idegenben Wales ellen, Arjen Robben kétszer volt eredményes, Bas Dost pedig góllal és gólpasszal zárt.

A győzelem ellenére a holland kapitány, Danny Blind nem volt maradéktalanul elégedett, mivel csapata két gólt is kapott rögzített helyzet után. “Jobban oda kell figyelnünk. A selejtezősorozatban is elkövettünk hasonló hibákat, három vagy négy gólt kaptunk szögletek után. Ezen feltétlenül javítanunk kell. Jól kezdtük a meccset, de aztán belealudtunk, és ezzel a saját helyzetünket nehezítettük meg. Újra fel kellett pörögnünk, miközben már 3-1-re vagy 4-1-re is vezethettünk volna” – nyilatkozta a korábbi kiváló hátvéd.

Blind nem győzte dicsérni Robbent, aki legutoljára az Izland elleni, szeptemberi Eb-selejtezőn játszott a csapatban, de akkor sérülés miatt már a szünet előtt le kellett cserélni. “Nagyon jót tett a csapatnak, hogy Arjen is köztünk volt. Az ő tudása és rutinja nagyon megdobja a játékunk színvonalát, és ugyanez igaz Wesley Sneijderre is. Sajnálom, hogy Arjen kedden nem lesz részese a németek elleni rangadónak” – utalt a holland kapitány arra, hogy a szélső már korábban bejelentette, hogy a cardiffi találkozó után visszatér klubcsapatához, a Bayern Münchenhez.

A hollandok Hannoverben játszanak a világbajnoki címvédő németekkel, akik pénteken 2-0-s vereséget szenvedtek a franciáktól, és a mérkőzés után a párizsi merényletek miatt a Stade de France-ban éjszakáztak. A hollandok legutóbb 2002-ben győzték le a németeket (3-1), azóta három döntetlen mellett kétszer is kikaptak a nagy riválistól.

A keddi mérkőzésen a német győzelemre 1.57, a döntetlenre 3.80, a holland sikerre 6.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply