Továbbra is optimisták a norvégok

2015. November 15. Sunday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Per Mathias Hogmo
Norvégiában annak ellenére sem látják borúsan az esélyeket az Eb-szereplésre, hogy a pótselejtező első mérkőzésén, Oslóban Magyarország 1-0-ra nyerni tudott.

A norvég válogatott részéről minden megszólaló egyetértett abban, hogy az oslói meccsen győzelmet érdemelt volna csapatuk, mert végig sokkal jobban játszott a magyar együttesnél. A 16-0-ás szögletarány, a két tizenegyesgyanús magyar szabálytalanság, a labdabirtoklási és kapura lövési fölény egyaránt megerősítette a norvégokat abban, hogy jobb csapatuk van, mint az ellenfélnek, és ennek a budapesti visszavágón eredményben is meg kell mutatkoznia.

Per Mathias Högmo szövetségi kapitány az oslói meccs másnapján már higgadtabban tudta értékelni a meccset, és elmondta: ha csapata egyetlen gólt szerez Budapesten, máris fordul a kocka, márpedig a gólra nagy esély mutatkozik az első találkozó alapján.

“Nagy volt a csalódás a meccs után, de van időnk felkészülni a második mérkőzésre. Rengeteg helyzetünk volt itthon, és lesznek lehetőségeink Budapesten is, ha idegenben gólt szerzünk, fordul a kocka. Amennyiben vezetést szerzünk, óriási nyomást tudunk gyakorolni a magyarokra. Mentálisan erős a csapatunk, ezt már többször is bizonyítottuk, ezért nem aggódom, a hátrány ellenére sem. Mindenki egészséges, és készen áll a sorsdöntő meccsre” – jelentette ki Högmo.

A kapitány azt is elmondta: csapata hat-hét helyzetet is kidolgozott Oslóban, közülük több igazán nagy ziccert is, ennyi lehetőségből még a kapott góllal együtt is nyerni kellett volna. Ugyancsak csalódást keltett számára, hogy 16 szögletből egyet sem sikerült gólra váltani, amit részben a saját hibájának tart, ugyanakkor bízik benne, hogy a visszavágón kreatívabb lesz a válogatott támadójátéka.

Magyarország vasárnapi győzelmére 2.90 a szorzó, a döntetlenre 3.20, a norvég diadalra 2.70. A magyarok továbbjutására 1.33, a norvégokéra 3.25 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply