Gulácsiék duplázásra készülnek

2015. June 2. Tuesday in Egyéb, Hírek

Gulácsi Péter

Gulácsi Péter a Liverpoolban még csak kispados volt.

A bajnoki cím elhódítása után a Red Bull Salzburg szerdán az Osztrák Kupát is elhódíthatja, amennyiben két vállra tudja fektetni az Austria Wien csapatát.

A salzburgiak címvédőként várják a finálét, és miután a bajnoki elsőségüket képesek voltak megvédeni, bizakodóan várhatják a kupadöntőt is. A Gulácsi Péter kapust és Löw Zsolt másodedzőt is foglalkoztató klub remek formában van, hiszen március 21-e óta nem kapott ki – akkor a bajnokságot az ötödik helyen záró Wolfsberger AC otthonában kapott ki 3-2-re.

A Red Bull a szezont a Bajnokok Ligájában kezdte, de mivel még a csoportkör előtt kiesett, az Európa Liga főtábláján találta magát, ahol öt győzelme mellett egy döntetlent játszott. A kieséses szakaszban nem volt szerencséje, hiszen a Villarrealt kapta, a spanyolok pedig kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel ejtették ki Gulácsiékat a további küzdelmektől. A nagyobb álmokat dédelgető egyesület azonban a 2015/16-os szezonban ismét nekivághat európai hódításának.

Miközben a Salzburg több fronton is igyekezett helytállni, valljuk be, ez sikerült is, az Austria Wien csak szenvedett az osztrák pontvadászatban. A 104 éves klub, amely 24-szeres bajnoknak és 27-szeres Osztrák Kupa-győztesnek vallhatja magát, utoljára 2013-ban nyert serleget, akkor a bajnoki címet sikerült elhódítania. A hazai kupában 2009-ben ült fel legutóbb a trónra a bécsi csapat, amely 1978-ban az Európai Kupagyőztesek sorozatában a döntőig menetelt.

Az Austria alaposan megdolgozott azért, hogy döntőt játsszon, mert bár a Bundesligában csak a hetedik helyen zárt, a kupában mind az öt meccsét idegenben nyerte meg – akárcsak a Salzburg –, ráadásul úgy, hogy még egyetlen gólt sem kapott. A legnevesebb legyőzött csapat a Wolfsberger volt. A Red Bull októberben a Wacker Innsbruck otthonában csak hosszabbítást követően tudott győzni, de sem előtte, sem pedig utána nem volt nehéz dolga.

Az Austria Wien győzelmét 4/1 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 10/3, a Red Bull Salzburg sikerére pedig 4/7 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply