Gulácsi két-három hetet kihagy

2014. April 3. Thursday in Egyéb, Hírek

A 2013-14-es labdarúgószezon utolsó salzburgi derbijét kihagyja Gulácsi Péter, az FC Salzburg magyar kapusa, aki agyrázkódás utáni lábadozása miatt nem játszhat a Grödig elleni idegenbeli bajnokin.
Gulácsi Péter

Gulácsi rövid időn belül másodszor szenvedett agyrázkódást.

Gulácsi még múlt szombaton, a Wacker Innsbruck elleni 0-0-s döntetlennel véget ért mérkőzésen sérült meg, az első félidő végén ugyanis olyan szerencsétlenül ütközött Bright Edomwonyival, hogy eszméletét vesztette. Kórházba szállították, de szerencsére csak agyrázkódást szenvedett, az állkapocscsontja nem tört el.

“Időbe fog telni, amíg ismét kapuba állhat, szerintem két-három hét is el fog telni addig” – mondta Salzburg edzője, Roger Schmidt. Miután a csapat már megnyerte az osztrák bajnoki címet, megengedheti magának a kisiklásokat (a 0-0-s döntetlen előtt például az Austria Wientől 3-0-ra kapott ki), és azt is, hogy az első számú kapusról ilyen könnyen lemondjon.

“Péter teljesen jól van, a mindennapi életben nincsen semmilyen problémája. De tekintettel arra, hogy rövid idő alatt másodszor volt agyrázkódása, nagyon óvatosak vagyunk vele. Inkább adunk neki időt, és pihenje ki magát teljesen” – tette hozzá Schmidt utalva arra, hogy Gulácsi korábban a márciusi, Rapid ellen bajnokin is pórul járt.

A Grödig ellen így ismét a 30 éves német Alexander Walke kap lehetőséget, aki a bajnokságban eddig négy meccsen mindössze 269 percet töltött a pályán. Viszont amikor végigjátszotta a mérkőzést, akkor gólt sem kapott: októberben a Wacker Innsbruck ellen 6-0-ra, márciusban a Wolfsberger AC ellen 5-0-ra nyert csapata.

A Salzburg az idei három egymás elleni bajnokin háromszor nyert a Grödig ellen, otthon 4-1-re és 6-0-ra, az októberi idegenbeli összecsapáson pedig 3-0-ra. A szombati mérkőzésen a Grödig sikerére 7.00 az odds, a döntetlenre 4.75, míg a Salzburg idegenbeli győzelmére 1.40 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply