Gordon két év után visszatér

2014. July 4. Friday in Egyéb, Hírek

A Celtic labdarúgócsapatában térhet vissza az aktív futballhoz Craig Gordon, a 40-szeres skót válogatott kapus, aki súlyos és sorozatos térdsérülései miatt két éve nem játszott egy percet sem, és már az edzői pályafutáson törte a fejét.

Generic

A 31 éves Gordon 18 évesen kapta meg élete első profi szerződését a Hearts csapatánál, amelyet hét évig szolgált (csupán 12 mérkőzés erejéig adták kölcsön az alacsonyabb osztályú Cowdenbeath együttesének), részese volt a 2005-2006-os szezonban ezüstérmet és Skót Kupát nyert alakulatnak is. A skót sportújságírók az év játékosának választották, előtte 13 évvel korábban, 1993-ban a legendás Andy Goram érdemelte ki kapusként a címet utoljára.

2007-ben a Sunderland 9 millió fontért szerződtette – addig sohasem adtak ennyi pénzt kapusért az angol élvonalban, ezt a csúcsot csak a Manchester United döntötte meg a spanyol David de Gea szerződtetésekor -, és Fülöp Márton volt a vetélytársa, ám kartörései és térdsérülései miatt öt szezon alatt csupán 88 alkalommal védett.

2012-ben a Sunderland nem hosszabbított vele szerződést, és miután nem talált magának csapatot, edzősködni akart. A 2013-14-es szezonban azonban a Rangers megengedte neki, hogy a csapattal eddzen, s miután idén márciusban azt nyilatkozta, teljesen egészséges, a Celtic úgy döntött, lehetőséget ad neki.

“Kemény harcon vagyok túl, hosszú út vezetett vissza a futballpályára, de most egy nagyon izgalmas időszak következik az életemben” – nyilatkozta, miután kettő plusz egyéves szerződést kötött a glasgow-i klubbal. “A következő kihívás az, hogy bebizonyítsam, képes vagyok még magas szinten teljesíteni. Egy éve azt a célt tűztem ki, hogy eddig eljussak, most itt a lehetőség, hogy továbblépjek. Remélem, az elmúlt két évben sikerült minden szenvedést magam mögött hagyni.”

A vetélytársa a kapusposzton az angol válogatott Fraser Forster, illetve az egyszeres lengyel válogatott Lukasz Zaluska lesz.

A Celtic címvédésére 1.015 az odds, az Aberdeen bajnoki elsőségére 41.00, a Motherwell sikerére 67.00, míg a Dundee United aranyérmére 81.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply