Zenga lehet a szerb kapitány

2014. July 4. Friday in Egyéb, Hírek

Elképzelhető, hogy mégsem Ljubinko Drulovics marad a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, noha ténykedésével elégedett lehet a helyi szövetség.
Sinisa Mihajlovic

Mihajlovicsot hiába próbálták visszacsábítani a vezetők.

A Porto és a Benfica egykori, 38-szoros jugoszláv válogatott szélsője a világbajnoki selejtezők után lemondott Szinisa Mihajlovics örökét vette át ideiglenesen, de remélhette, hogy esetleg hosszabb távon is tervezne vele a szövetség.

Ugyan felmerült, hogy Mihajlovicsot visszacsábítják a vezetők, azonban a Sampdoria – a szerb tréner munkaadója – ebbe nem ment bele. Maradt tehát Drulovics, aki tavaly óriási sikert ért el a litvániai U19-es Európa-bajnokságon, ahol az általa irányított korosztályos válogatott a döntőben a franciákat verve aranyérmet nyert.

Az átalakított és megfiatalított keret eddig négy meccset vívott az irányításával: Írországot és Jamaicát egyaránt 2-1-re verte, Panamával 1-1-es döntetlent ért el, míg a vb előtti utolsó felkészülési meccsen 1-0-ra kikapott a házigazda braziloktól.

Az őszi Európa-bajnoki selejtezők előtt, szeptember 7-én a válogatott még megmérkőzik a franciákkal, akik jelenleg a vébén menetelnek. Didier Deschamps együttese pénteken már negyeddöntőt vív Németország ellen, rendes játékidőben elért győzelmére 3.10 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a németek sikerére 2.55 szorzóval lehet fogadni.

A szerb csapat a franciák elleni csatára már lehet, hogy úgy trénert kap, a szövetség tárgyalásban áll az egykori 58-szoros válogatott Inter-kapussal, Walter Zengával. A szakember 16 éves edzői pályafutása alatt igazi vándormadárként bebarangolta már a világot. Ami nagy előny, hogy Szerbiában is dolgozott, a 2005-2006-os idényben a Partizannal bajnok és kupagyőztes lett. De dolgozott három bukaresti klubnál (National, Steaua, Dinamo), a török Gaziantepspornál, az olasz Catania és Palermo együtteseinél, az elmúlt négy évben pedig a Közel-Keleten próbált szerencsét.

“Valóban tárgyalásban állok a szerbekkel, az egyik olyan ország, ahol nagyon szívesen dolgoznék. De mérlegelnem kell sok mindent, mert akadnak más ajánlataim is” – nyilatkozta Zenga.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply