Gólfesztivállal búcsúzott az Oláh Gábor utcától a Debrecen

2014. April 27. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A listavezető Debrecen remek játékkal és fölényes győzelemmel búcsúzott az Oláh Gábor utcai stadionjától: 5-0-ra nyert szombaton a Kecskemét együttese ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában.

 

Kondás Elemér együttese, amely sikerével hat pontra növelte előnyét a vasárnap játszó Győrrel szemben, a következő hazai meccsét már az új Nagyerdei Stadionban vívja majd.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

DVSC-TEVA – Kecskemét 5-0 (2-0)

Debrecen, 7500 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Sidibe (28., 37.), Mihelic (75.), Kulcsár (82., 83.)
sárga lap: Lázár (16.), Brkovic (26.), illetve Savic (19.), Pavicevic (23.), Patvaros (38.)
piros lap: Patvaros (73.)

  • Debrecen: Novakovics – Lázár (Ludánszki 29., Mészáros 45.), Máté, Brkovic, Korhut (Vadnai 74.) – Bódi, Mihelic, Zsidai, Szakály – Kulcsár, Sidibe
  • Kecskemét: Németh – Póti, Karan, Varga, Forró – Gréczi, Patvaros, Savic, Nagy (Balázs a szünetben), Simon (Bebeto 64.) – Pavicevic (Pekár 58.)

Régi stadionjának búcsúztatását szép első félidővel “ünnepelte meg” a debreceni együttes, amely sok helyzetet alakított ki, és Sidibe duplájával komoly előnybe került. A hazaiak számára azonban nem minden alakult álomszerűen az első 45 percben, miután két jobb hátvédjüket is elveszítették: előbb Lázár, majd az őt váltó Ludánszki is megsérült, így be kellett állnia a hosszú ideje sérüléssel bajlódó válogatott belső védőnek, Mészáros Norbertnek, akinek ráadásul nem eredeti helyére, hanem a szélre kellett húzódnia.

Ezzel együtt a fordulás után is a hazaiak futballoztak fölényben. Az egyre nyíltabban játszó kecskemétiek ellen egyre nagyobb területek nyíltak a debreceni támadók előtt, akik azonban sokáig pontatlanok voltak a támadások befejezésénél. Aztán a félidő derekán Patvaros piros lapot érően rántotta le a kiugró Kulcsárt, az ezért járó szabadrúgásból pedig Mihelic eldöntötte a mérkőzést. Ezt követően a DVSC örömfocit mutatott be a teljesen szétesett vendégek ellen, Kulcsár is duplázott, így kiütéses győzelmet aratott a DVSC.

scp \ skt \ sgr \ bhi

MTI 2014. április 26., szombat 20:09

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply