Meglepte a Paks a Diósgyőrt

2014. April 27. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az előző 18 meccsén nyeretlen, kiesés ellen küzdő Paks nagy meglepetésre fölényes győzelmet aratott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

 

A Tolna megyei együttes ezt megelőzően tavaly szeptemberben nyert bajnoki találkozón.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Diósgyőri VTK-MVM Paks 0-4 (0-3)

Miskolc, 3900 néző, v: Solymosi
gólszerzők: Szabó J. (30.), Bartha (34.), Simon A. (38., 11-esből), Könyves (57.)
sárga lap: Elek (56.), Vági (75.), illetve Windecker (44.), Könyves (61.), Kecskés (72.)

  • Diósgyőr: Rados – Vági, Vadász, Kádár (Debreceni, a szünetben), Husic – Gosztonyi, Nikházi (Bacsa, a szünetben), Elek, Barczi (Augusto, 61.) – Grumic, Futács
  • Paks: Molnár – Heffler T., Kovács G., Fiola, Szabó J. – Könyves (Báló, 83.), Bori, Kecskés, Windecker, Bartha (Tököli, 85.) – Simon A. (Lázok, 78.)

Az első félidő első felében valamivel veszélyesebben játszott a Diósgyőr, több lehetősége volt a hazai csapatnak, a 30. percben azonban egy szerencsés góllal a Paks szerzett vezetést. A vendégek ezen olyannyira felbátorodtak, hogy a következő nyolc percben két újabb találattal gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést.

A szünetben a hazaiaknál két cserével próbált frissíteni Szivics Tomiszlav vezetőedző, a DVTK helyzete azonban nemhogy nem javult, hanem romlott, ugyanis az 57. percben Könyves révén a negyedik gólját is megszerezte a Paks. Ettől kezdve a hazaiak már csak a szépítésre hajtottak, de egy kapufát leszámítva nem álltak igazán közel a gólszerzéshez.

skt \ sgr \ ksy

MTI 2014. április 26., szombat 22:05

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply