Girard nem érti a kritikát

2014. May 2. Friday in Francia Ligue 1., Hírek

Rene Girard

Visszautasítja a kritikákat Rene Girard, a Lille labdarúgócsapatának edzője, akit a profi labdarúgókat tömörítő szakszervezet az Év edzője díjra jelölt. A Lille 35 forduló után a francia bajnokság 3. helyén áll, és már pénteken bebiztosíthatja a bronzérmét. Három fordulóval a bajnokság befejezése előtt ugyanis a Paris Saint-Germain és a Monaco mögött áll ugyan jócskán lemaradva, de a negyedik helyezett Saint-Étienne-t hét ponttal megelőzi.

 

Azaz ha nyerne a pénteki, bastiai összecsapáson, akkor a rivális nem érné utol. A korzikaiak hazai győzelmére 5.50 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a Lille idegenbeli sikerére 1.65 szorzóval lehet fogadni. A Bastia utoljára 2005-ben nyert, igaz évekig nem is azonos ligában szerepeltek. A legutóbbi négy egymás ellen mérkőzésből a Lille hármat megnyert (decemberben otthon 2-1-re győzött), egyszer pedig döntetlenre végeztek egymással.

 

Girard együttese játékstílusa miatt kapott kritikákat, ami felháborította.

“Azt hiszem, bármelyik edző, aki ezzel a csapattal dolgozna, jó úton járna a felé, hogy kiváló szakember legyen” – nyilatkozta a L’Equipe francia sportnapilapnak. “A szolidaritásnak sokkal mélyebbnek kellene lennie a mi szakmánkban, és a médiának is több tiszteletet kellene mutatnia, hiszen függünk egymástól. Az edzői munka mindig tiszteletet érdemel.”

Girard mellett Laurent Blanc (Paris Saint-Germain), Claudio Ranieri (Monaco) és Remi Garde (Lyon) is jelölt a díjra. A Lille edzője azt mondta, számára a jelölés azért megtiszteltetés, mert a szakmán belülről jött, olyan emberektől, akik tudják, hogy mennyi munka van mögötte.

A Lille 35 forduló alatt 19-szer nyert, 10 döntetlen mellett mindössze hatszor kapott ki. 40 gólt szerzett, és a PSG után a második legkevesebbet, 21 gólt kapta. A francia kupában a negyeddöntőig jutott, ahol a Rennes búcsúztatta.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply