Fabregas elhagyhatja a Barcelonát

2014. May 2. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Cesc Fabregas

Cesc Fabregast eladná a Barcelona labdarúgócsapata, ha megfelelő ajánlat érkezne érte. A spanyol középpályást volt klubja, az Arsenal, valamint a nagy rivális Manchester United is szívesen látná.

 

Arról már hetek óta hallani, hogy kisebb vérátömlesztés lesz a Barcelona labdarúgócsapatánál, ennek egyik áldozata Cesc Fabregas lehet, akit a nyáron eladhat a katalán együttes. A saját nevelésű világbajnok spanyol középpályást kifütyülte a Camp Nou közönsége az Athletic Bilbao felett aratott győzelem után, és a nyáron szerződése utolsó évébe lépő támadónak nem ez volt az első incidense a közönséggel. Pedig a statisztikák szerint a csapat legjobbjai közé tartozik, 14 gólpasszt adott az idén, a legtöbbet a Barcelonában, és a pályán töltött perceket tekintve csak Sergio Busquets előzi meg.

A spanyol lapok azt írják, hogy egyrészt a hullámzó teljesítménye miatt válnának meg tőle, másrészt pedig azért, mert a 34 éves Xavi és a lassan 30 éves Iniesta mellé olyan játékost szeretnének, aki gyorsabb Fabregasnál. A 27 éves játékos szerződése 2016 nyarán jár le, és bár értékét a mértékadó transfermarkt.de jelenleg 50 millió euróra taksálja, amennyiben nem hosszabbítanak vele, úgy az eladási értéke folyamatosan csökken a jövőben. Ezt használhatják ki angol kérői, a Manchester United, valamint volt csapata, az Arsenal, amelynek elővásárlási joga van a szerződés értelmében Fabregasra. Az angol sajtó úgy tudja, a visszavásárlási záradék 29 millió eurós fix árat szab meg, amely alig több mint fele annak az összegnek, amit tavaly nyáron Wenger Mesut Özilért fizetett a Real Madridnak.

A Barcelona mindenesetre még Fabregasszal a soraiban fogadja szombaton a Getafét, a katalánok sikerére 1.071, a döntetlene 11.00, a madridi kiscsapat győzelmére pedig 26.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply