Feledtetné a kudarcot a Bayern

2014. May 2. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Pep Guardiola

A listavezető és már bajnok Bayern München a kiesés ellen küzdő, a Bundesliga tabelláján a 16. helyen álló Hamburg otthonában feledtetné a Real Madrid elleni csúfos Bajnokok Ligája-kudarcot szombaton délután a német labdarúgó-bajnokságban.

 

A bajnok Bayern Münchennek egy nagy pofon után kell pályára lépnie, miután a Bajnokok Ligájában hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett a Real Madridtól, így címvédőként nem jutott döntőbe. Josep Guardiola együttese már márciusban megnyerte az aranyérmet a német bajnokságban, azóta viszont nem igazán vette komolyan a Bundesliga-mérkőzéseket, a legutóbbi három bajnokijából kettőt elveszített, ám szombaton vélhetőleg mindent megtesz majd, hogy feledtesse hétközi kudarcát.

A szenvedő fél a 16. helyezett Hamburg lehet, amelynek ugyanakkor minden pontra nagy szüksége lenne, hogy ne kerüljön az utolsó két, biztos kiesést érő pozíció valamelyikébe. A Hamburg egyébként az egyetlen csapat, amely a Bundesliga 1963-as bevezetése óta minden egyes idényt az első osztályban töltött, most azonban csupán egy pontra van a kiesést jelentő 17. helyen álló Nürnbergtől és kettőre Eintracht Braunschweig együttesétől. A 15. Stuttgart öt pontra van, de a bajnokságból már csak kettő forduló van hátra.

A Bayern vezetőedzője biztosan nem számíthat az egyaránt sérült Thiago Alcantara (térd), Xherdan Shaqiri (comb) és Holger Badstuber (térd) játékára, míg a Hamburgnál Rafael van der Vaart szereplése kérdéses, a holland középpályás kihagyta az utolsó két bajnokit sérülés miatt, de a héten már teljes értékű edzésmunkát végzett, így vélhetően pályára léphet a bajor sztárcsapat ellen.

A hazai pályán játszó Hamburg győzelmére 23.00, a döntetlenre 5.25, a Bayern München sikerére pedig 1.36 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply