Saját kezébe veheti sorsát a Paks

2014. May 2. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Aurel Csertoi

Egy hete bravúros győzelemmel került el a kiesést jelentő 15. helyről a Paks labdarúgócsapata, miután 225 nap után megtört a jég és bajnokit nyert az együttes. A Tolna megyeiek a Diósgyőr otthonában 4-0-ra diadalmaskodtak, azt megelőzően még tavaly szeptember 13-án, a 7. fordulóban győztek a Kaposvári Rákóczi ellen (2-0). Azóta 18 mecset kellett várni az újabb sikerre, addig a mérleg 9 döntetlen és 9 vereség volt.

 

A pénteki folytatásban hazai pályán a Kecskemét következik, amely ellen utoljára 2011 júliusában sikerült nyerni Pakson, igaz az akkori 3-2-es győzelemkor a hazaiak utolsó gólját a már ferencvárosi Böde Dániel szerezte.

“Akkor nyugodhatunk meg, ha a hátralévő négy forduló mindegyikben nyerünk” – jelentette ki Csertői Aurél vezetőedző. “Diósgyőrben kiválóan játszottunk, és magasra tettük a mércét. Olyan játékkal és hozzáállással bárki ellen eredményesek tudnánk lenni. A Kecskemét gyors, remekül kontrázó futballistákból áll, a legfontosabb, hogy most ezt a hazai meccset hozzuk sikeresen.”

A szakember nem ígért meglepetést, Horváth Gáborra ideggyulladás miatt nem számíthat, így tervei szerint a Molnár Péter – Heffler Tibor, Éger László, Fiola Attila, Szabó János – Kecskés Tamás, Windecker József – Bartha László, Bori Gábor, Lázok János – Simon Attila összetételű csapatot küldi majd pályára.

Az esti meccsen a Paks győzelmére 1.95 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a Kecskemét vendégsikerére 3.60 szorzóval lehet fogadni.

A Kecskemét sem panaszkodhat, hiszen a múlt szombati, debreceni kiütéses vereség (0-5) előtt hetekig kiválóan futballozott. Két gól nélküli döntetlen után (a Fradi és a Pécs ellen) sikerült legyőzni a Videoton (3-1) és az MTK csapatát (3-0), és Győrben is úgy kapott ki 2-1-re, hogy a 65. percig vezetett, és a hazaiak a 90. percben szerezték a győztes gólt.

A sérültek közül Vukasin Polekszics, Szécsi Márk és Marko Vukaszovics újra bevethető lesz, de Simon András sérülés, Patvaros Zsolt és Forró Gyula eltiltás miatt hiányozni fog.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply