Fővárosi derbi és Debrecen-Győr rangadó – ELŐZETES

2014. April 3. Thursday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az OTP Bank Liga soron következő fordulójában rendezik a legnagyobb presztízzsel bíró Újpest-Ferencváros derbit, illetve a bajnoki cím szempontjából sorsdöntőnek ígérkező Debrecen-Győr rangadót.

 

Az Újpest és a Ferencváros története 214. bajnoki összecsapására készül, az örökmérleg szerint 96 FTC-győzelem és 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született. Az őszi “odavágón” fantasztikus hangulatban, több mint 22 ezer néző mellett diadalmaskodott a Ferencváros (3-1) a Puskás Ferenc Stadionban úgy, hogy a vendégek Tshibuabua góljával már a negyedik percben vezettek.

A két csapat ellentétes előjelekkel várja a találkozót, ugyanis a Ferencváros a téli időszakban kinevezett Thomas Doll irányításával a Pápa ellen a legutóbbi fordulóban szerezte meg első bajnoki győzelmét, míg az Újpest négy megnyert tétmérkőzés után vasárnap kikapott a Haladás vendégeként. A lila-fehérek ugyanakkor hosszú idő után nyugodtan készülhetnek, ugyanis a klub helyzete rendeződött, miután a kirendelt vagyonkezelő véleménye alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség hozzájárult az indulási jog átruházásához.

Szombaton a címvédő Győr a listavezető Debrecen otthonába látogat; a hajdúsági együttes az elmúlt fordulóban a Videoton otthonában diadalmaskodott, így szeptember óta őrzi veretlenségét. Érdekesség, hogy Kondás Elemér csapata a nyolcadik forduló óta nem talált legyőzőre, akkor éppen az ETO Parkban kapott ki. A Győr kispadjára télen kinevezett Horváth Ferenc ugyan nem kezdett jól, ám a legutóbbi három fordulóban egyaránt begyűjtötte a három pontot.

A Debrecen nyolc ponttal előzi meg a Győrt, így egy győzelemmel óriási előnyre tenne szert.

A kiesés szempontjából is több fontos találkozóra kerül majd sor, az utolsó előtti helyen álló MTK az őt egyetlen ponttal megelőző Paks otthonába látogat.

A Honvéd-Diósgyőr mérkőzés egy különleges kezdőrúgással veszi majd kezdetét, Pisont István, az U18-as válogatott szövetségi felhívja a figyelmet a hazai pályákon tapasztalható kirekesztő, gyűlöletkeltő megnyilvánulások elleni küzdelem jelentőségére. A kezdőrúgást megelőzően a szurkolók és a játékosok a hangosbemondón keresztül meghallgathatják a Polgári Platform antirasszista kiáltványát. A Szurkoljunk a rasszizmus ellen elnevezésű kezdeményezést támogatja a Budapest Honvéd, az MTK és a Ferencváros is.

A 23. forduló programja:

péntek:

Puskás Akadémia-Szombathelyi Haladás 17.00, v.: Vad II.
Újpest FC-Ferencváros 19.00, v.: Farkas

szombat:

Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 14.00, Erdős
Lombard Pápa Termál FC – PMFC-Matias 16.00, v.: Fábián
MVM Paks-MTK Budapest 16.00, v.: Iványi
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Videoton FC 18.00, v.: Andó-Szabó
DVSC-TEVA – Győri ETO FC 20.00, v.: Kassai

hétfő:

Kaposvári Rákóczi – Mezőkövesd-Zsóry FC 20.45, v.: Szabó Zs.

…………………………………..

sgg \ sag

MTI 2014. április 3., csütörtök 7:00

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply