Fornalikkal magára talált a Ruch Chorzów

2014. December 13. Saturday in Egyéb, Hírek

Filip Starzynski
Nagyon gyengén kezdte a 2014-15-ös bajnoki évadot a Ruch Chorzów labdarúgócsapata. A 14-szeres lengyel bajnok az első tizenegy fordulóban mindössze egyszer tudott nyerni, így nem okozott túlságosan nagy meglepetést, amikor a klubvezetés október elején úgy döntött, hogy meneszti Jan Kocian edzőt, és visszahívja Waldemar Fornalikot.

 

Fornalik 2009 és 2012 között dolgozott már a klubnál, irányításával bajnoki ezüst és bronz született, és a csapat kupadöntőt játszhatott. Aztán a szakember 2012 júliusában átvette a válogatott irányítását Franciszek Smudától, de bő egy év után távoznia kellett, mivel nem sikerült kivívni a világbajnoki szereplést.

A tavaly október óta feladat nélkül álló szakember belevetette magát munkába, bár az első három meccset vele is elveszítette a Ruch, a legutóbbi mérkőzéseken már látszott, hogy több van a játékoskeretben az eddig nyújtottnál.

A Chorzów a legutóbbi három hazai bajnokit megnyerte, a Jagiellonia Bialystokot 5-2-re, a Slask Wroclawot 1-0-ra, a Podbeskidzie-t pedig 2-0-ra legyőzte, így magabiztosan fogadhatja a negyedik helyen álló, de legutóbbi öt bajnokija közül mindössze egyet megnyert
Wisla Krakow együttesét.

Az utolsó előtti helyen szerénykedő hazaiak szombati sikerére 2.80 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a magyar válogatott védőt, Guzmics Richárdot is soraiban tudó, éppen Smuda edzette krakkóiak vendégsikerére 2.55 szorzóval lehet fogadni.

“Úgy érzem, lassan a jó irányba haladunk, egyre jobb a csapatszellem és a munkamorál. Játékosaim hajlandóak dolgozni, és taktikailag is javultunk már” – nyilatkozta Fornalik, aki szinte a legerősebb kerettel készülhet, egyedül a sárga lapjai miatt eltiltott Roland Gigolajewre nem számíthat.

A két együttes augusztusi, krakkói mérkőzése 2-2-es döntetlennel ért véget, csakúgy, mint a májusi, chorzów-i összecsapás. A legutóbbi öt, egymás elleni mérkőzésen négy döntetlen és egy Lech siker született, a Wisla legutóbbi bő két éve győzött, akkor éppen idegenben 2-1-re.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply