Zsinórban huszadik győzelmére készül a Real

2014. December 13. Saturday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Karim Benzema
Ha minden a papírforma szerint alakul, akkor a Real Madrid labdarúgócsapata egy húsz mérkőzésből álló győzelmi sorozattal a háta mögött utazik majd Marokkóba, ahol a klubvilágbajnokságon lesz érdekelt.

 

Carlo Ancelotti együttese a szeptember közepén, az Atlético Madridtól kikapott 2-1-re, azóta azonban sorozatban hat meccset nyert a Bajnokok Ligájában (kedden például 4-0-ra kiütötte a bolgár Ludogorecet), kettőt a Király-kupában, és tizenegyet a Primera Divisiónban.

Az együttesre a spanyol élvonal 15. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén az Alméria vár idegenben, és az utóbbi meccseket tekintve ez nem okozhat problémát. A kiscsapat utoljára 2008-ban tudott nyerni a Real ellen, akkor Juanito és Alvaro Negredo góljaival 2-0 lett a végeredmény, és bár még 2011 januárjában is összejött egy 1-1-es döntetlen, a legutóbbi három egymás elleni bajnoki igazi istencsapása volt az Alméria számára: a madridiak ugyanis sorrendben 8-1-re, 5-0-ra és 4-0-ra nyertek.

Decemberben a Real három tétmeccset vívott eddig, a kupában a Cornellát 5-0-ra, a bajnokságban a Celtát 3-0-ra, a Ludogorcet pedig a BL-ben 4-0-ra verte, ez a 12-0-s menetelés elégedetté teheti Ancelottit is.

“Miután kikaptunk az Atléticótól, gondolni sem mertem arra, hogy jön majd egy ilyen 19 győzelemből álló széria. Biztos voltam benne, hogy a dolgok megoldódnak, de hogy ennyire, azt azért nem hittem” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.

Az olasz szakember számára különösképpen megnyugtató, hogy a súlyos térdsérüléséből hosszú idő után felépült Jese Rodriguez egyre jobb formát mutat. “Meg kell adni neki a megfelelő játékidőt, hogy belelendüljön, egyéni edzésterv alapján készül, és egyre jobb lesz” – mondta Ancelotti.

A péntek esti bajnokin a 17. helyen szerénykedő Alméria győzelmére 17.00 az odds, a döntetlenre 7.50, míg a Real Madrid idegenbeli sikerére 1.16 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Leave a Reply