Alsóházi rangadó a Championshipben

2014. December 13. Saturday in Angol Championship, Hírek

Alsóházi rangadóval folytatódik az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság, a Championship 21. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén ugyanis a 22., már kiesőhelyen álló Brighton a 20. Millwallt fogadja az Amex-stadionban.

Generic

A hazaiak az eddigi húsz forduló során mindössze háromszor tudtak nyerni: augusztusban a Leeds United (2-0) és a Bolton Wanderers (2-1), legutóbb pedig november 4-én a Wigan ellen (1-0). Emellett kilenc döntetlen és nyolc vereség a mérleg.

A Millwall mindössze két ponttal áll jobban, a nyolc-nyolc döntetlen, illetve vereség mellett négyszer jött össze a győzelem: a Leeds (2-0), a Fulham (1-0), a Blackpool (2-1) és a Cardiff (1-0) ellen.

A Brighton esti győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Millwall idegenbeli sikerére 3.90 szorzóval lehet fogadni.

A hazaiaknál a térdsérüléssel bajlódó Gordon Greer, illetve a múlt szombati, Derby elleni bajnokit ugyancsak combsérülés miatt kihagyó csatár, Sam Baldock hiányzik majd, visszatérhet viszont egy másik támadó, Adriano Colunga, aki letöltötte az eltiltását.

A vendégeknél Lee Martin lábujjproblémák miatt nem játszhat, viszont ott lesz minden bizonnyal a kezdőben a középső védő, Danny Shittu, aki ismét egészséges.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, az utolsó hat találkozójukon veretlen maradt a Brighton, kétszer győzött, négyszer döntetlent ért el. Legutóbb, március elsején idegenben sikerült 1-0-s győzelmet kicsikarni David López büntetőjével. A Millwall utoljára 2010 januárjában verte a riválist, akkor Steve Morison egyetlen gólja jelentette az 1-0-s idegenbeli sikert.

A Millwall legutóbbi 15 bajnokiján csak egyszer nyert (a Brighton mérlege még rosszabb: 16 bajnoki, egy siker), és az idei szezonban a harmadik legtöbb gólt kapta, nála többször csak a Huddersfield és a Fulham hálója zörrent meg.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply