Észak-Írország ellen debütál az új ciprusi kapitány

2014. March 4. Tuesday in Egyéb, Hírek

A rosszul sikerült világbajnoki selejtezők után szerdán, Észak-Írország ellen mutatkozik be az új ciprusi szövetségi kapitány, Pambos Christodoulou.
Jonny Evans

Az északírek Evans nélkül készülneik a ciprusi meccsre.

Elődjének, Nikosz Niopliasznak azt követően köszönték meg a szigetországban a munkát, hogy Ciprus a megszerezhető 30 pontból mindössze ötöt gyűjtött be vb- selejtező csoportjában, utoljára 2012 szeptemberében győzött, azóta nyolc vereség és két döntetlen a mérlege.

A legutóbbi, Albánia elleni csata 0-0-lal zárult, Christodoulounak innen kellene elkezdenie az építkezést. Ehhez Michael O’Neill csapata ideális ellenfél lehet, az északírek ugyanis szökőévente képesek nyerni. 2009 júniusa, azaz négy és fél éve mindössze háromszor sikerült győzniük, 13 döntetlen mellett 23 vereséget jegyeztek.

A korábban az AEL Limassolnál és az Anorthosisnál dolgozó szakember úgy döntött, ezúttal néhány új arcot is behív a keretbe, így került be például a 18 éves Andreas Makris mellett Giorgos Loizou-t és Georgios Arestit, illetve az a 30 éves csatár, Andreas Papathanasiou-t, aki négyszer volt már válogatott, de utoljára négy éve ölthette magára a nemzeti csapat mezét.

O’Neill helyzete sem könnyű, hiszen kulcsjátékosokat kell nélkülöznie. Nem lehet ott a mérkőzésen Jonny Evans, Aaron Hughes, Chris Baird, Corry Evans, Lee Hodson és Jonny Steele, ennek ellenére a szakvezető bizakodó.

“Van néhány hiányzónk, de így legalább kipróbálhatjuk azokat, akik az utóbbi időben nem jutottak szóhoz” – mondta. A szakember beválogatta a harmadosztályú MK Dons középpályását, Ben Reevest, aki Southamptonból való távozása óta remekül futballozik, míg a Kilmarnock sérült játékosának, Sammy Clingannek pótlására a szintén újonc Paul Patonnak küldött meghívót.

Ciprus hazai győzelmére 2.87 az odds, a döntetlenre 3.00, míg az északírek idegenbeli sikerére 2.62 szorzóval lehet fogadni.

Ciprus ezt követően májusban, Japánban játszik, és a bosnyákok ellen kezdi az őszi Európa-bajnoki selejtezőket. Észak-Írország május végén Uruguayjal, június elején Chilével küzd, és a szeptember 7-i első Eb-selejtezőn Magyarországra látogat majd.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply