Edzőt váltott a Sassuolo

2014. March 4. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Edzőváltással próbál megmenekülni a kieséstől a Sassuolo labdarúgócsapata, amely 26 forduló alatt mindössze 17 pontot gyűjtött, és ezzel az olasz bajnokság sereghajtója.
Simone Missiroli

A Sassuolo helyzete szinte kilátástalan a Serie A-ban.

Bár az újonc négy sima vereséggel kezdte a szezont, ezt egy tíz mérkőzésből álló tűrhető széria követte, amelyben két vereség mellett három győzelem és öt döntetlen is belefért.

December óta azonban valami megtört a csapatnál, a legutóbbi tizenkettő bajnoki közül tizenegyet elveszített, csupán január 12-én a Milant tudta legyőzni 4-3-ra.

Az elnökség január 28-án egyszer már megelégelte a bukdácsolást, akkor menesztette Eusebio Di Francescót, akivel sikerült a feljutást kiharcolni, és kinevezte Alberto Malesanit. A szakember 1999-ben a Parmával már nyert kupát és UEFA-kupát, azóta viszont dolgozott nyolc olasz csapatnál, illetve a görög Panathinaikosznál, mindenféle átütő siker nélkül.

A csapat azonban vele is csak öt vereséget ért el, így 33 nap után a klub megvált tőle, és visszacsábította Di Francescót, akitől azt várja, hogy a soron következő tizenkét forduló alatt valahogy tartsa bent az együttest az élvonalban.

Malesani rekordja elképesztő: 2011 decembere óta nem ült győztes mérkőzésen a kispadon, pedig három csapatnál is dolgozott. A Genoától egy Napolitól elszenvedett 6-1-es vereség után menesztették, utána ugyan 2012 áprilisában még visszahívták, de húsz nap, két döntetlen és egy vereség után ismét kirúgták. 2013 februárjában, Palermóban három döntetlenre futotta, most pedig öt vereséggel távozott.

A Sassuolo hátránya jelenleg négy pont a még éppen bennmaradást érő 17. helyen álló Chievóval szemben, és öt a Bologna mögött, amellyel szemben vasárnap idegenben lép pályára. A hazaiak sikerére 1.90 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a vendég Sassuolo győzelmére 4.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply