Első győzelmére vár a Blackpool

2014. October 3. Friday in Angol Championship, Hírek

Jose Riga
Szezonbeli első bajnoki győzelmének reményében lép pályára este a Blackpool labdarúgócsapata, amely az angol másodosztályban tíz forduló alatt csak három döntetlenre volt képes, ezzel az utolsó helyen áll.

 

A Jose Riga irányította csapat a tavaly még élvonalban szereplő, jelenleg a 14. helyen szerénykedő Cardiff Cityt fogadja. A walesi együttesnél a közelmúltban edzőváltás történt, Ole Gunnas Solskjaer menesztését követően azonban egyelőre nem találta meg a klub az ideális szakvezetőt, így a Scott Young, Danny Gabbidon páros csak átmeneti megoldásként ült le a kispadra.

A sereghajtó a hazai Bloomfield Roadon egy pontnál jár, három hete a Wolverhampton Wanderers ellen sikerült 0-0-t kiharcolni (a másik két pontot a Middlesbrough, illetve a Brighton otthonából csente el).

A szakvezetés reméli, hogy a védő Peter Clarke felgyógyul betegségéből, ha nem, akkor Andre Blackman és Formose Mendy is készen áll arra, hogy debütáljon. A kapuban csere lesz, Joe Lewis ugyanis éppen Cardiffból érkezett kölcsönbe, helyén Elliot Parish kezd majd. Két sérült is akad, Jose Miguel Cubero boka-, Andrea Orlandi lábsérülés miatt marad ki. A vendégeknél a védő Matt Connolly sérült, így Ravel Morrison először lehet kezdő a szezon során.

A hazaiak pénteki győzelmére 3.50 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a vendég walesiek sikerére 2.25 szorzóval lehet fogadni.

Ami a történelmet illeti, a Cardiff a legutóbbi öt mérkőzésén nem kapott ki a Bloomfield Roadon (mérlege két győzelem és három vereség), a Blackpool utoljára 2002 októberében nyert a rivális ellen, még a negyedosztályban. Idegenben már jobban ment, 2012 februárjában a Cardiff City stadionjában aratott 3-1-es sikert. A felek legutóbb tavaly januárban játszottal egymással utoljára, akkor a Blackpool hazai pályán 2-1-re kikapott.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply