Elköszöntek Wilmots-tól

2016. July 17. Sunday in Egyéb, Hírek

Marc Wilmots
Európa legjobb válogatottja, a FIFA-világranglista alapján az EB előtt, ahol Marc Wilmots együttese a második helyet foglalta el Argentína mögött.

A belgák nem kezdték jól az Európa-bajnokságot, 2-0-ra kikaptak az olaszoktól, aztán a következő csoportmeccsen már sikerült javítani az írek elleni 3-0-s győzelemmel, és a svédek elleni 1-0 azt jelentette, hogy a csoport második helyén zártak.

Így a nyolcaddöntőben a saját négyesét megnyerő magyar válogatott következett, és a belgák a legjobb formájukat mutatták a tornán, főleg Eden Hazard villogott, így a vége 4-0 lett, amivel a magyar csapat búcsúzott az Európa-bajnokságtól. A belgák viszont nagy lehetőséget kaptak, hogy bemasírozzanak a legjobb négy közé, ám jött a torna meglepetéscsapata, Wales, amely nem zuhant össze Radja Nainggolan bombagóljától, és 3-1-re fordítva hazaküldte a belgákat.

A kiesés után persze elkezdődött a találgatás, hogy mi lesz Wilmotsszal, de a kérdés most eldőlt, a vb-selejtezőket már nem vele kezdi meg a csapat. A belga szövetség közös megegyezéssel bontotta fel a kapitány szerződését, amely eredetileg 2018-ig szólt volna. “Marc Wilmots vezetésével a csapat az 54. helyről egészen a világranglista első helyéig jutott. A válogatottat 51 mérkőzésen irányította, ezekből 34 végződött győzelemmel, és 8 döntetlennel.

A szövetség kielemezte a csapat Eb-szereplését, és arra jutott, hogy a kívánt célt nem sikerült elérni. A józan ész azt diktálja, hogy a válogatottnak új impulzusra van szüksége, hogy a csapat egy nagy eredményt érhessen el a következő világeseményeken” – áll a belga szövetség közleményében.

A belga bajnokság július 29-én rajtol, a nyitómeccsen a Mechelen a Club Brugge-t fogadja. A Mechelen győzelmére a szorzó 4.00, a döntetlenre 3.40, a Brugge sikerére a 1.83.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply