Edzőt keres a Hamilton

2015. January 15. Thursday in Egyéb, Hírek

Nincs könnyű helyzetben a skót Hamilton labdarúgócsapata, miután Alex Neil múlt pénteki távozása óta edző nélkül áll.

Generic

A mindössze 33 éves szakember 2005-ben került játékosként a klubhoz, a középpályás posztról 2013 áprilisában – Billy Reid távozásakor – előbb megbízott, majd véglegesített menedzserré lépett elő.

Nagyon komoly munkát végzett, a 2013-14-es szezonban csapatával a skót másodosztály második helyén zárt, majd sikerrel vette a playoffot, és a döntőben a Hiberniant felülmúlva feljutott a skót Premier League-be.

Az idei szezon is remekül sikerült eddig, vezetésével 12 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség volt a mérleg, ezzel a Hamilton 20 forduló után a harmadik helyen állt. Neil vezérletével ráadásul olyan történt a klub életében, amire 76 éve nem volt példa: a csapat idegenben nyert a Celtic ellen.

Nem csoda, hogy a szakemberre felfigyeltek Angliából is, a Norwich City addig igyekezett, amíg múlt pénteken sikerült megállapodni vele. A Hamilton irányítását ideiglenesen a 33 éves védő, Martin Canning vette át, de eddigi egyetlen mérkőzésén, hétfőn, hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a csapat a Dundee Unitedtől és visszaesett az ötödik helyre.

Szombaton ráadásul a Celtic érkezik vendégségbe, a hazaiak győzelmére 8.50 az odds, a döntetlenre 4.75, míg a listavezető és címvédő sikerére 1.36 szorzóval lehet fogadni.

“Amikor futballozol, csak magadra figyelsz, arra, hogy rendben legyél a mérkőzésre. Edzőként 18 játékosra kell koncentrálnod. nem könnyű helyzet, viszont nagyon élvezetes” – nyilatkozta Canning a Sky Sportsnak. “Alex felülmúlhatatlan volt a mérkőzésre való felkészítésben, biztosak lehettünk benne, hogy mindenki tudja, mit kell tennie a pályán”.

Canning elismerte, akárki is lesz Neil utódja, nagyon nehéz dolga lesz, hogy hasonló sikereket érjen el a csapattal. A Daily Mail szerint a posztra esélyes lehet a Rangers korábbi világbajnok játékosa, Gennaro Gattuso, aki edzőként eddig a Sionnál, a Palermónál és a krétai OFI-nál próbálkozott.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply