Ecuador folytatná a dél-amerikai sorozatot

2014. June 25. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Reinaldo Rueda
Követné Kolumbia és Uruguay példáját az ecuadori labdarúgó-válogatott, és Franciaország ellen olyan eredményt érne el, amellyel kiharcolhatná a nyolcaddöntőbe jutást a brazíliai világbajnokságon. Reinaldo Rueda szövetségi kapitány együttesének ehhez szerda este Rio de Janeiróban ugyanolyan vagy jobb eredményt kell elérnie, mint amit Svájc játszik Hondurasszal a csoport másik összecsapásán.

 

Az 57 éves szakember szerint a másik két dél-amerikai együttes már példát mutatott csapatának, Uruguay az angolok és az olaszok előtt jutott tovább, míg Kolumbia Görögország előtt nyerte meg a C csoportot.

“Azt hiszem, Uruguay bebizonyította, a nagy meccset meg kell nyerni. Ezért ismerik el a csapatot világszerte, az olaszok elleni siker jó mintául szolgált arra, hogyan kell nagy intenzitású, óriási taktikai csatárt vívni, és a megfelelő időben gólt szerezni” – utalt Rueda az uruguayiak keddi sikerére. “A meccs megmutatta Dél-Amerika erejét, remélem, mi is tovább tudunk haladni ezen az ösvényen. Rendkívül fontos mérkőzést vívunk egy olyan nagy bajnokkal, mint Franciaország, remélhetőleg nagy csatára késztetjük az ellenfelet.”

Az ecuadori kapitány tudja, hogy koncentrálnia kell az első perctől, hiszen a franciák kiválóan szerepeltek eddig: Hondurast 3-0-ra, Svájcot 5-2-re verték az első két mérkőzésen.

A dél-amerikai csapatban Enner Valencia, Juan Carlos Paredes, Jefferson Montero és Antonio Valencia egy sárga lapnál jár, azaz nekik vigyázniuk kell, hogy esetleges továbbjutás esetén nehogy eltiltás miatt ki kelljen hagyniuk a nyolcaddöntőt. Francia oldalon akadnak hiányzók, Yohan Cabaye két meccs alatt begyűjtött két sárgát, amiért automatikusan egymérkőzéses eltiltás jár, Mamadou Sakho combsérülés, Raphael Varane gyomorbántalmak miatt maradhat ki.

Franciaország győzelmére 1.66 az odds, a döntetlenre 4.20, míg Ecuador sikerére 1.66 szorzóval lehet fogadni.

A két csapat legutóbb 2008-ban, egy grenoblei barátságos mérkőzésen játszott egymással, akkor a franciák 2-0-ra nyertek. A jelenlegi keretből azon a meccsen Patrice Evra, illetve Walter Ayovi és Antonio Valencia is pályára lépett. Franciaország a legutóbbi hat vb-meccsen veretlen maradt dél-amerikai ellenféllel szemben, utoljára Argentínától kapott ki, még 1978-ban (1-2).

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply