Irán bejuthat a 16 közé

2014. June 25. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Carlos Queiroz
A nyolcaddöntő sem elérhetetlen az iráni labdarúgó-válogatott számára a brazíliai világbajnokságon, és ehhez még igazán nagy csodára sem lenne szükség. Az F csoport harmadik fordulójában a hibátlan listavezető Argentína a négy pontos Nigériával játszik, míg az egypontos Irán a pont nélkül álló Bosznia-Hercegovinával csap össze. Amennyiben az argentinok nyernek, és Irán is begyűjti a három pontot, akkor csak a gólkülönbség dönt a továbbjutásról.

 

Az irániak csatára, a Charlton Athleticben légióskodó Reza Ghoochannejhad szerint óriási meglepetés lenne, ha sikerülne bejutni a vébé 16 csapata közé, főleg azok után, hogy Iránt mindenki a leggyengébbnek tartotta.

“Nagyon jó érzés, hogy a játékunk miatt annyi pozitív visszajelzést kaptunk a világ minden tájáról” – nyilatkozta az SC Cambuur és a Go Ahead Eagles egykori játékosa. “Tudjuk, hogy mire vagyunk képesek, és azzal is tisztában vagyunk, hogy együtt nyerhetünk. És ezt most látta az egész világ. Az argentinok elleni szerencsétlen vereség után most már csak Boszniára koncentrálunk, mindent megteszünk, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Nem valószínű, hogy Carlos Queiroz szövetségi kapitány bármilyen változást is eszközöl a kezdőcsapatban, de a bosnyákoknál is maximum annyi módosítás lehet, hogy Safet Susic kapitány visszatér a kétcsatáros rendszerre, és akkor Edin Dzeko mellett végre a kezdőcsapatban kap helyet Vedad Ibisevic is.

Susic szerint csapata hihetetlen balszerencsés volt a vébén. “Ha kicsit több szerencsénk van, vagy igazságosabb bírói döntéseket kapunk, akkor bejutottunk volna a legjobb 16 közé” – mondta. A szakember már bejelentette, hogy a vébé után távozik a válogatottól, ahol 2010 óta dolgozott. A szakember korábban megfordult a Rizespor, az Istambulspor, a Konyaspor és az Ankaraspor kispadján is, és bosnyák lapértesülések szerint most is több Super Liga-ajánlattal bír, de hívják a Közel-Keletről is.

Bosznia szerdai győzelmére 2.05 az odds, a döntetlenre 3.75, míg Irán sikerére 3.75 szorzóval lehet fogadni.

A két csapat korábban ötször játszott egymással, egy döntetlen mellett négyszer Irán győzött.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply